Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Ybema tekent overeenkomst met Joegoslavie

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Senter

26 Jun 2001.

PSO nu ook op Joegoslavië

Staatssecretaris Gerrit Ybema en de Joegoslavische vice-premier Labus en de Servische minister voor Buitenlandse Economische betrekkingen Pitic, hebben een overeenkomst getekend over het ontwikkelen van duurzame economische relaties tussen beide landen. Ybema is op dit moment met een handelsmissie in Joegoslavië.

Ybema en Labus beklemtoonden dat economische ontwikkeling van het grootste belang is voor de stabiliteit van het hervormingsproces in Joegoslavie.

Het Ministerie van Economische Zaken (EZ) stelt de komende jaren geld beschikbaar in het kader van het Programma Samenwerking Midden- en Oost-Europa (PSO). Het gaat daarbij om projecten, waarbij Nederlandse bedrijven kennis en expertise overdragen, en voorzien in de benodigde goederen. De projecten vinden plaats in drie sectoren: landbouw, industrie en technologie en de ontwikkeling van de private sector.

De overeenkomst gaat in op 1 juli 2001 en zal voorlopig 2 jaar beslaan. EZ stelt voor dit jaar zo´n 2,5 miljoen Euro ter beschikking. Vorig jaar is een soortgelijke PSO-overeenkomst met Montenegro afgesloten.

Bron: www.ez.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie