Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Big Drive'-standaard biedt grotere data-opslagcapaciteit

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Maxtor verklaart dat Compaq, Microsoft en VIA Technologies klaar zijn om de capaciteitsgrens van ATA-hard disk drives te doorbreken

'Big Drive'-standaard biedt belangrijk grotere data-opslagcapaciteit

Milpitas Californie (Verenigde Staten), 26 juni 2001 - Maxtor Corporation heeft bekend gemaakt samen met Compaq Computer Corp., Microsoft Corp., VIA Technologies en andere bedrijven de volgende generatie ATA-interface te zullen ondersteunen. Met de huidige stand der techniek was tot nu toe 137GB bij ATA hard disk drives de uiterste grens. De nieuwe technologie, de 'Big Drive'-interface genoemd, maakt het mogelijk ATA hard disk drives te ontwikkelen die 100.000 maal zoveel data kan verwerken als de huidige 137GB interface-standaard.

Maxtor heeft baanbrekend werk verricht bij het verleggen van de grens naar de haast onvoorstelbare capaciteit van 144 Petabytes (PB). De nieuwe standaard, die Maxtor, Compaq, Microsoft, VIA Technologies en andere bedrijven hebben voorgelegd aan de ANSI T13-commissie, zal de behoefte aan opslag van informatie en van andere toepassingen voor naar schatting de komende 20 jaar kunnen dekken. Gemiddeld wordt elke zes jaar een capaciteitsgrens bereikt, aldus een analyse van IDC. Opnieuw is nu een mijlpaal gepasseerd, die de weg markeert naar opslag van steeds grotere databases (data-warehousing), applicatie-services, multimedia-, video- en muziek-bestanden. Tot dusverre kon vergroting van de opslagcapaciteit slechts bereikt worden door het bijplaatsen van meer hard disk drives (HDD's). Met de nieuwe standaard zijn daarvoor aanzienlijk minder harde-schijfeenheden nodig, hetgeen minder ruimte en energieverbruik betekent.

Het 'Big Drive'-interface is een verbetering van het ATA-interface en werkt met adressen van 48 bits per drive; dit geeft een totale verwerkbare capaciteit van 144PB.
Naast Maxtor hebben de volgende ondernemingen bekend gemaakt de doorbraak van de 137GB-grens te zullen ondersteunen: Compac Computer, Microsoft, CMD/Silicon Image, ONTRACK Data International, Phoenix, Promise Technology, Storage Soft en VIA Technologies.

Eindgebruikers kunnen meer informatie (technologie, ondersteunende bedrijven) vinden over het passeren van de 137GB-grens op Maxtor's 'Big Drive' website: www.maxtor.com/bigdrive.

Leveranciers die willen deelnemen aan 'Big Drive' kunnen zich wenden tot (bigdrive@maxtor.com). Het logo en de vormgeving van 'Big Drive' zijn rechtenvrij. Partners en fabrikanten, die de nieuwe standaard ondersteunen, kunnen dit duidelijk maken door hun producten te voorzien van het 'Big Drive'-logo.

Maxtor heeft het initiatief eveneens voorgelegd aan het Amerikaanse National Committee on Information Technology Standards (NCTIS), dat onder de auspicien van het American National Standards Institute (ANSI) werkt.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de belangrijkste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming produceert een uitgeb reide reeks data-opslagproducten voor bureaucomputers, krachtige, op Intel-processoren gebaseerde servers, netwerkopslagsystemen en consumentenelektronica. Maxtor heeft zich een reputatie verworven als marktleider door zijn klanten een voortdurend hoog kwaliteitsniveau van producten, diensten en ondersteuning te leveren. Informatie over Maxtor en zijn producten is te vinden op de website: www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de Effectenbeurs van New York onder de naam MXO.

Vrijwaring
Maxtor stelt zich niet garant voor alle software, hardware of andere oplossingen, die door fabrikanten onder de vrij te gebruiken naam 'Big Drive' op de markt gebracht zullen worden. Vermelding op leverancierslijsten of op de 'Big Drive'-website betekent niet dat Maxtor genoemde apparatuur heeft getest of goedgekeurd.

Voorbehoud
In dit bericht vervatte uitlatingen met een toekomstgericht karakter zijn onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: (annie_bernard@maxtor.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie