Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alle mond- en klauwzeer-maatregelen opgeheven

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten / Dossier MKZ

Alle mond- en klauwzeer-maatregelen opgeheven op 26 juni 2001

22 juni 2001 - Vanaf dinsdag 26 juni (00.00 uur) worden alle resterende Europese exportbeperkingen die waren ingesteld als gevolg van het vôôrkomen van Mond- en Klauwzeer (MKZ) in Nederland opgeheven. De laatste beperkingen waren van toepassing op de driehoek rond het Gelderse Oene. Dan is ook het vervoer van vee, mest en andere producten naar buiten dit gebied weer mogelijk.

Aangezien de eindscreening geen nieuwe MKZ-gevallen heeft aangetoond, worden op maandag 25 juni (00.00 uur) al de nationale beperkingen voor het toezichtsgebied Oene opgeheven. Dit betekent dat evenhoevigen vanuit het hele land dan binnen het toezichtsgebied mogen worden gebracht.

In het landelijk regime wordt m.i.v. zaterdag 23 juni 00.00 uur het bijladen van schapen en geiten op een vervoermiddel toegestaan, als deze dieren met dat voertuig naar één slachthuis worden afgevoerd. Dit is mogelijk nu er verbeteringen zijn doorgevoerd van de identificatie en registratie van schapen en geiten.

De MKZ-infolijn (0800-1556) is vanaf vandaag 17.00 uur opgeheven. De afgelopen maanden werden daar ongeveer een half miljoen telefonische vragen van boeren en burgers beantwoord. Op het hoogtepunt van de crisis waren zeventig mensen bij de infolijn betrokken. Boeren in het ex-vaccinatiegebied kunnen voorlopig nog wel terecht bij het RCC in Garderen.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie