Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtsvergelijkende studie aansprakelijkheid overheden

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Maandagenda juni

Promotie dhr. D. Roef
in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.
Strafbare Overheden; een rechtsvergelijkende studie naar de strafrechtelijke aansprakelijkheid van overheden voor milieuverstoring. Promotores: Prof.mr. M.G. Faure; Prof.mr. Th.A. de Roos (UL). Woensdag 27 juni, 12.00 uur.

Al enige jaren is de discussie gaande of overheden strafrechtelijk moeten kunnen worden vervolgd. De rampen in Enschede en Volendam maken deze vraag zeer actueel. De Hoge Raad en het kabinet zijn van oordeel dat de Staat niet strafrechtelijk verantwoordelijk is en dat ook lagere overheden in bepaalde gevallen van strafvervolging zijn uitgesloten. Is deze immuniteit wel wenselijk? Wat zijn de argumenten om overheden niet te vervolgen? Deze vragen staan in dit onderzoek centraal. De auteur concludeert dat er geen redenen zijn om de immuniteit van overheden in stand te houden. Een overheid die van haar burgers respect voor het recht eist, mag niet boven de strafwet staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie