Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reddingsboei Milieudefensie voor Pronk

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Internationaal klimaatoverleg Kurhaus Reddingsboei Milieudefensie voor Pronk

Amsterdam, 25 juni 2001 --- Op woensdag 27 juni om 13:00 uur overhandigt Milieudefensie namens haar internationale netwerk Friends of the Earth een reddingsboei aan minister Pronk. De voorzitter van de VN-klimaatconferentie is dan in het Scheveningse Kurhaus aan het vergaderen met de belangrijkste milieuministers uit de wereld ter voorbereiding op de klimaattop in Bonn half juli. Met de boei roept Milieudefensie Pronk op om met de aanwezige ministers tot een akkoord te komen dat de uitstoot van broeikasgassen daadwerkelijk terugdringt.

Milieuministers uit de belangrijkste landen zijn op 27 en 28 juni bijeen in het Kurhaus in Scheveningen om te praten over de nieuwe voorstellen van minister Pronk voor het Kyoto-Protocol. Aan het eind van de vergadering op 28 juni, zal Milieudefensie óók voor het Kurhaus aanwezig zijn met twintig actievoerders in gele oliepakken en uitgerust met reddingsboeien en misthoorns.

Wat (1): Aanbieding reddingsboei aan minister Pronk Wanneer (1): Woensdag 27 juni om 13:00 voor het Kurhaus op het plein, Geyvers Deynootplein 30.

Wat (2): Demonstratie door actievoerders in gele oliepakken Wanneer (2): Donderdag 28 juni vanaf 17:00 uur tot het einde van de persconferentie van Pronk, voor het Kurhaus op het plein, Geyvers Deynootplein 30.

De noodzaak voor een breed gedragen klimaatakkoord is groter dan ooit nadat twee weken geleden de Verenigde Staten in Gotenburg, tijdens de Eurotop, besloten het Kyoto-protocol definitief te verwerpen. Wil het Kyoto-akkoord daadwerkelijk van kracht worden, dan moeten 55 landen, die minstens 55 procent van de uitstoot in de rijke landen vertegenwoordigen, het verdrag ratificeren.

Tijdens de klimaattop in Bonn organiseren Milieudefensie en haar internationale netwerk Friends of the Earth op zaterdag 21 juli de grote internationale demonstratie Sea of people. Meer informatie over de internationale actie is te vinden op: www.milieudefensie.nl/seaofpeople en www.foeeurope.org/lifeboat.

Voor meer informatie: Persvoorlichting Milieudefensie, telefoon: 020 5507 333 Op locatie bij het Kurhaus in Scheveningen, telefoon: 06 29 59 38 73

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie