Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag verontrust over gewijzigde plannen Leidschenveen

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-06-27: Den Haag verontrust over gewijzigde plannen voor Leidschenveen pag.nr.=7395

De gemeente Den Haag plaatst vraagtekens bij de aanpassing van de plannen van Leidschendam voor de VINEX-wijk Leidschenveen. Als gevolg van de gewijzigde woningbouwplanning zal het aantal sociale woningen met 120 afnemen. Bovendien zal het geplande bedrijventerrein verdwijnen. Dit is naar de mening van Den Haag een zorgelijke ontwikkeling omdat de behoefte aan goedkope woningen en bedrijfsterreinen in de regio, in het bijzonder in de nieuwe wijken, groot is. Woensdagmiddag tijdens het portefeuillehoudersoverleg Volkshuisvesting van Haaglanden zal de Haagse wethouder Hilhorst wethouder Dwarshuis van Leidschendam hierop aanspreken.

Bij de contracten voor de ontwikkeling van de VINEX-wijken is afgesproken dat 30% van de woningbouw uit sociale woningen bestaat. Het is op dit moment onbekend of dit percentage in Leidschenveen gehaald wordt. In elk geval zal het absolute aantal sociale woningen met zon 120 afnemen omdat er volgens de nieuwe cijfers in totaal 365 minder woningen worden gebouwd. Ook in Ypenburg, dat mede wordt ontwikkeld door Den Haag, is het aantal percentage dure woningen bijgesteld, maar daar is afgesproken dat het totale aantal woningen gelijk blijft zodat ook het aantal goedkope woningen gehandhaafd blijft.

In Haaglanden-verband is verder geconstateerd dat nieuwe bedrijventerreinen in de regio hard nodig zijn. Het verdwijnen van het bedrijventerrein in Leidschenveen staat hier haaks op.

Den Haag is overigens zeer verbaasd over het feit dat Leidschendam de oorspronkelijke plannen voor Leidschenveen heeft bijgesteld. In de discussie over de herindeling in de Haagse regio heeft Leidschendam immers steeds als argument aangevoerd dat toevoeging van Leidschenveen Den Haag niets zou opleveren omdat alles al vast lag en aanbesteed was. Nu blijkt echter dat Leidschendam zelf over de plannen heeft onderhandeld en op basis daarvan de oorspronkelijke contracten heeft aangepast.

27 juni 2001

last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7395; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie