Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Bernhard neemt eerbetoon in ontvangst te Soestdijk

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

27/06/01 Prins Bernhard neemt eerbetoon in ontvangst te Soestdijk

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden neemt woensdag 27 juni, twee dagen voor zijn 90ste verjaardag, in de tuin van Paleis Soestdijk een eerbetoon in ontvangst van 2000 militairen, oud-verzetsmensen en koopvaardijpersoneel. Het huldeblijk wordt sinds 1981 elke vijf jaar rond de verjaardag van de Prins georganiseerd door de Stichting Eerbetoon Z.K.H. Prins Bernhard. Dit jaar vindt het evenement voor de vijfde keer plaats.

De Stichting stelt zich ten doel de Prins te eren voor het vele en veelzijdige werk dat hij heeft verricht en voor zijn inzet en toewijding als Bevelhebber der Nederlandse Strijdkrachten en als Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Aan het eerbetoon wordt in verenigingsverband deelgenomen door mensen die direct of indirect onder zijn bevel hebben gediend. Naast militairen zijn dit deelnemers aan het verzet in de Tweede Wereldoorlog en koopvaardijpersoneel. Dit jaar nemen 65 verenigingen deel aan het eerbetoon.

De Prins zal in de paleistuin het door de deelnemers gevormde carré inspecteren. Voor aanvang van een feestelijke receptie wordt hij toegesproken door de voorzitter van de Stichting, Jhr. J.J.G. Beelaerts van Blokland, Brigade-generaal der Cavalerie tit. b.d. De bijeenkomst wordt afgesloten met een defilé.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie