Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlems cafe moet voor straf twee dagen vroeger dicht

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

sector Publieksdienst

Persbericht

Datum
Informatie bij

Telefoon
Nummer

Horecabedrijf 't Hoekje twee dagen vroeger dicht
Burgemeester past horecasanctiebeleid toe na tweetal overtredingen

Burgemeester Pop heeft besloten horecabedrijf "'t Hoekje", gevestigd aan de Reitzstraat 40, een sanctie op te leggen, omdat het café binnen een half jaar tweemaal de bij de ontheffing sluitingstijd behorende voorschriften heeft overtreden.

De sanctie is dat de sluitingstijd voor een periode van 2 dagen (vrijdag 6 juli en zaterdag 7 juli) wordt vervroegd naar 20.30 uur in plaats van 01.00 uur.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horeca-ondernemingen eerst een waarschuwing. Pas bij herhaling binnen een half jaar volgt een (bestuurlijke) sanctie.

De overtredingen die geleid hebben tot de opgelegde sanctie zijn geluidsoverlast in de avond van vrijdag 20 april 2001 en in de vroege ochtend van zaterdag 19 mei 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie