Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 27-06-2001 Persbericht district Den Bosch

JONGEN VAN 14 SLAAT LEEFTIJDGENOOT GEBROKEN KAAK (Rosmalen)

Een 14-jarige jongen uit Rosmalen kreeg afgelopen maandagmiddag tussen drie uur en half vier op de Tielekeshoeven in Rosmalen ruzie met een 14-jarige plaatsgenoot. Zij raakten in gevecht en er vielen over en weer klappen. Nadat een derde jongen de ruzie wat gesust leek te hebben haalde de 14-jarige jongen met gebalde vuist nog eens stevig uit en raakte de ande-re jongen vol op de kaak. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Toen bleek dat zijn kaak op meerdere plaatsen gebroken was moest hij dinsdagmiddag geopereerd worden. De vader van het slachtoffer deed vandaag aangifte bij de politie in Rosmalen. De verdachte is inmiddels aangehouden. GETUIGEOPROEP: Kort na deze vechtpartij is de verdachte bij de bovenarm vastgepakt door een wat ou-dere man. De jongen wist zich los te rukken. De man is daarna vermoedelijk gevallen en zou zijn horloge beschadigd hebben. De politie wil graag in contact komen met deze man en verzoekt hem contact op nemen met het politieteam Rosmalen. Tel. 0900-8844.

DIEFSTAL UIT VRACHTAUTO (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Larenweg in s-Hertogenbosch. De chauffeur, een 30 jarige Roemeen die in de auto lag te slapen, werd wakker en zag twee mannen rond zijn auto. Toen hij op de claxon drukte sloegen zij op de vlucht. Zij hebben daarvoor wel nog kans gezien om 43 dozen met kledingstukken, vermoe-delijk pullovers, weg te nemen.

SNELHEIDSCONTROLE (Rosmalen)

Naar aanleiding van bij de politie binnengekomen klachten over het verkeersgedrag op de Molenstraat in Rosmalen is dinsdagmiddag tussen 12.15 uur en 14.45 uur een snelheidscon-trole gehouden. Van de 963 passerende voertuigen reden er 204 te snel. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur terwijl 50 het maximum is.

BROMFIETSERS GEWOND (s-Hertogenbosch)

Op het Maasoeverpad, het fietspad gelegen langs de rijksweg A59 tussen s-Hertogenbosch en Engelen, zijn dinsdagnamiddag twee bromfietsers gewond geraakt. Zij kwamen uit tegen-gestelde richting en raakten elkaar bij het passeren. Beide bromfietsers, een 51-jarige inwo-ner van s-Hertogenbosch en een 49 jarige man uit Engelen raakten gewond. De man uit Engelen liep een gebroken pink op terwijl de ander aan de botsing diverse kneuzingen aan hand en borstkas overhield.

VERNIELING EN BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Een 20-jarige Bosschenaar stond dinsdagnamiddag zonder reden tegen een ruit te schoppen van een winkel aan de Gasselstraat in s-Hertogenbosch. Toen de winkelier daar wat van had gezegd ging de Bosschenaar de winkel binnen. Hij gooide enkele op de toonbank staande spullen op de grond en bedreigde de winkelier door te zeggen: Ik steek jou kapot. De ge-waarschuwde politie kon de verdachte op de Hinthamerstraat in de kraag grijpen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Een nog onbekende bestuurder van een personenauto is dinsdagavond doorgereden nadat hij op de Tamboerijn een 10-jarig fietsertje uit s-Hertogenbosch had aangereden. De jongen kwam ten val en liep een aantal schaafwonden op. De bestuurder van de auto stopte, hielp de jongen overeind, stapte weer in zijn auto en reed vervolgens weg. Het merk en het kente-ken van de auto zijn inmiddels bij de politie bekend. Naar de identiteit van de eigenaar en/of bestuurder wordt een onderzoek ingesteld.

SCHENNISPLEGER (s-Hertogenbosch)

Twee meisje van 15 en 13 jaar zijn dinsdagavond geconfronteerd met een schennispleger. In de omgeving van de brug tussen de Bokkelaren en de Waternimf liet een onbekende man zijn geslachtsdeel zien. Hij zei daarbij verder niets maar de meisjes waren behoorlijk ge-schrokken.

AANHANGWAGEN GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Uit de tuin van een woning aan de Burgemeester Godschalxstraat is afgelopen nacht een aanhangwagen gestolen. De buurman, die twee jongens had gezien die de aanhangwagen optilden en daarmee uit de tuin wegliepen, maakte de eigenaar wakker. Deze kon alleen nog vaststellen dat men er met zijn aanhangwagen vandoor was.

AUTOBANDEN GESTOLEN (Drunen)

Afgelopen nacht zijn uit een aan de Huub van Doorneweg in Drunen geparkeerde trekker met oplegger ongeveer 20 autobanden gestolen. De daders hebben een dekzeil van de opleg-ger open gesneden.

MAN VERVALT WEER SNEL IN CRIMINALITEIT (s-Hertogenbosch)

Een 45 jarige inwoner van s-Hertogenbosch is dinsdagmiddag op Orthen aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed, inbraak, diefstal dan wel heling van een auto en het rijden met valse kentekenplaten. De man verklaarde pas enkele dagen geleden uit de gevan-genis te zijn ontslagen. De aanhouding vond min of meer bij toeval plaats. Agenten zagen hem op Orthen rijden terwijl hij een blikje bier in zijn hand had. Bij controle bleek hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeren. Hij is daarop aangehouden. In de auto lag een grote hoe-veelheid blikjes frisdrank. De agenten die de man hadden aangehouden hadden s-morgens een aangifte opgenomen van een diefstal door middel van braak in een bouwkeet aan het Schaarhuispad in s-Hertogenbosch. Daar was geconstateerd dat er tussen de 80 en 100 blikjes drank uit de koelkast waren gestolen. Aan de hand van chassisnummer werd vastge-steld dat de auto ongeveer 2 ½ jaar geleden in Eindhoven was ontvreemd. Tenslotte bleek dat de verdachte geen rijbewijs had omdat dit al enige tijd geleden van hem was ingenomen wegens het rijden onder invloed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie