Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 27-06-2001 Mediabericht 27 juni (12.00 uur)

ITTERVOORT Snelheidscontroles

ITTERVOORT Tijdens snelheidscontroles op de Napoleonsweg in het kader van het project Samen minder zijn op dinsdagmorgen 49 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1232 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend.

ROERMOND Dertien daders straatroof opgepakt dit jaar

ROERMOND Een 15-jarig meisje uit Maasbracht is door de politie aangehouden op verdenking van straatroof. Zij beroofde op maandag 11 juni een meisje van 14 jaar uit Maasbracht van haar twee GSMs op het moment dat zij over de Stevensweerterweg fietste. Door onderzoek kon de verdachte worden aangehouden. Zij wordt morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hiermee komt het aantal aanhoudingen in het kader van het project Straatroof binnen het district Roermond op dertien. Het betreft hoofdzakelijk minderjarige verdachten in de leeftijd tussen de 14 en 17 jaar uit Roermond, Maasbracht en Herten. Daarnaast zijn twee mannen uit Roermond van 22 en 24 jaar en een 18-jarige Pool aangehouden. Bij de meeste straatroven werd al dan niet onder bedreiging of met gebruik van geweld de GSM of beurs van het slachtoffer afhandig gemaakt.

De politie is in samenwerking met de gemeente Roermond gestart met een projectmatige aanpak van straatroof. Doel van het project is om het onveiligheidsgevoel op straat terug te dringen. Met name door het geven van voorlichting worden de burgers geïnformeerd hoe straatroof voorkomen kan worden. Uit analyses blijkt dat er geen risicoplaatsen of tijdstippen genoemd kunnen worden. Verder blijkt dat daders heel impulsief te werk gaan en zich niet realiseren wat ze slachtoffers aan doen. In de meeste gevallen gaat het om een eenmalige actie van de daders. De dader vraagt vaak met een smoesje naar een mobiele telefoon. Als deze uit goedwillendheid te voorschijn wordt gehaald, ziet de dader kans om eventueel onder bedreiging of met geweld, de telefoon te ontvreemden. Het is zaak om de persoonlijke eigendommen goed in de gaten te houden en niet op een plaats waar zij voor anderen duidelijk zichtbaar zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie