Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Masterclass 'The Semantic Web' van W3C NL en ISOC.nl

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persuitnodiging

DE W3C NL & ISOC.NL MASTERCLASSES
27 juni: W3C NL/ISOC.nl Masterclass "The Semantic Web"

Den Haag, 23 mei 2001

Na het grote succes van de "XML Masterclass" van 12 april jl., organiseren W3C NL en ISOC.nl voor de tweede maal dit jaar een Masterclass die deze keer zal gaan over "The Semantic Web" en "Web Accessibility". Deze Masterclasses zijn het resultaat van de samenwerkingsverband tussen W3C NL en ISOC.nl in het kader van de verspreiding van open standaarden voor de Nederlandse internetgemeenschap. Langs deze weg willen wij u graag uitnodigen voor de "Semantic Web Masterclass" op 27 juni in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek van Den Haag.

Het Semantic Web is een web dat structuur aanbrengt in de betekenisvolle content van web-pagina's. Tim Berners-Lee (Directeur W3C) e.a zeiden onlangs in de laatste editie van Scientific American dat als het Semantic Web op de juiste wijze ontwikkeld is, het de mens kan assisteren in de evolutie van haar kennis (www.sciam.com/2001/0501issue/0501berners-lee.html).

Voor de masterclass op de 27ste hebben we twee bijzondere sprekers uitgenodigd, Charles McCathieNevile (W3C Australië) en Frank van Harmelen (Hoogleraar AI, VU Amsterdam). Charles McCathieNevile houdt zich binnen W3C bezig met de ontwikkeling van richtlijnen en protocollen voor Web Accessibility. Frank van Harmelen is hoogleraar aan de Faculteit Exacte Wetenschappen van de VU en doet o.m. onderzoek naar het Semantic Web. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar op kennis gebaseerde systemen en het gebruik hiervan ter verrijking van het Web.

Het programma voor de Semantic Web Masterclass is als volgt:

15.00 - 15.05 Welkomstwoord door Frank Roos (W3C NL)
15.05 - 15.30 Inleiding over The Semantic Web (geschiedenis; PICS & RDF) door McCathieNevile
15.30 - 16.15 Presentatie over opkomende Semantic Web technologie (incl. DAML/OIL) door Van Harmelen

16.15 - 16.35 Koffie Pauze

16.35 - 17.00 Case Study over Web Accessibility (en Semantic Web) door McCathieNevile
17.00 - 17.30 Discussie

17.30 - 18.30 Borrel

Als u aanwezig wil zijn op deze bijzonder leerzame "Semantic Web Masterclass" kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Marabelle de Vries, (marabelle@staff.isoc.nl) met als titel "aanmelding Masterclass". Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Hopelijk tot ziens op de Semantic Web Masterclass op 27 juni!

Met vriendelijke groet,

Abigail Hall
Communicatiemanager
Internet Society Nederland
Tel. +31 (0)70 3140382
e-mail (abigail@staff.isoc.nl)

W3C NL: www.w3c.nl/
ISOC.nl: www.isoc.nl/

ROUTEBESCHRIJVING KONINKLIKE BIBLIOTHEEK DEN HAAG

De Koninklijke Bibliotheek bevindt zich tussen het Centraal Station en de Utrechtse Baan in Den Haag. Als je met het openbaar vervoer komt, wordt vanaf perron 12 op het Centraal Station aangegeven hoe te lopen om de hoofdingang van de Koninklijke Bibliotheek te vinden.

Als je met eigen vervoer komt, vind je rond het Centraal Station diverse parkeergarages. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van de Koninklijke Bibliotheek, www.kb.nl/kb/hpd/info/wegwijzer/adres.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie