Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie KUN: Meten van gassen

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de tweede helft van juni 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00. De wetenschapsagenda is tevens op internet te raadplegen: www.kun.nl/communicatie/promotie/

Woe 27-06-2001 15:30 uur

Meten van gassen

Drs. R.T.H. Peeters (Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica)

Titel proefschrift: Cavity Enhanced Absorption Spectroscopy Promotor: Prof. dr. G. Meijer

Copromotor: Dr. G. Berden

Woonplaats: Nijmegen

Cavity Enhanced Absorption (CEA) spectroscopy is een continue absorptietechniek waarmee zeer hoge detectie gevoeligheden behaald worden door de absorptiepadlengte te vergroten met behulp van spiegels met een hoge reflectiviteit. Deze techniek is ontwikkeld om zeer gevoelig en contactloos gassen te kunnen meten. Een groot voordeel van de CEA techniek is dat informatie over het te bestuderen gas direct zichtbaar kan worden gemaakt en dat aanpassingen aan het meetsysteem tijdens een meting kunnen worden uitgevoerd. Drs. Peeters heeft in zijn onderzoek CEA spectroscopie gebruikt om de moleculen water, ammoniak en ethyleen te meten. Tevens beproefde hij deze techniek cel- en jet-expansie experimenten, stralingsrijke omgevingen en als spore-gas detector.
E-mail: (rudyp@sci.kun.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie