Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Iepenziekte geconstateerd in Helmond

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


27 juni 2001
Iepenziekte geconstateerd in helmond

Op diverse plaatsen in de gemeente Helmond heeft de iepenziekte toegeslagen. Dat is een besmettelijke ziekte die wordt overgebracht door de
iepenspintkever. Deze kever draagt een schimmel bij zich die ervoor zorgt dat de houtvaten verstopt raken. Door deze verstopping krijgt de boom geen vocht en voedingsstoffen meer en droogt als het ware uit.

De iepenziekte is onder andere geconstateerd in de Johannes Vermeerlaan, Paulus Potterlaan, Dijksestraat, Willem Prinzenplein, President Rooseveltlaan en de Steenovenweg. Bomen die zijn aangetast door iepenziekte zijn onherroepelijk ten dode opgeschreven. Besmette bomen moeten zo snel mogelijk worden gerooid en ter plaatse worden vernietigd. Dat gebeurt woensdag 27 juni. De takken moeten worden verbrand of versnipperd. Het stamhout moet ontdaan worden van de bast en ook deze bast moet worden versnipperd. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om besmetting van gezonde iepen tegen te gaan.

Iepenziekte komt uiteraard niet alleen voor in gemeentelijke bomen. Ook particuliere bomen kunnen worden aangetast. Het beeld van deze ziekte begint meestal met één tak die als het ware verdort. Binnen enkele weken kan de hele boom verdord zijn en begint het blad af te vallen. Het is zaak de besmette bomen zo snel mogelijk te vernietigen.

Bureau Klanteninformatie
Als men in zijn tuin of omgeving een iep heeft staan waarvan men denkt dat die is aangetast, dan kan men contact opnemen met het bureau Klanteninformatie van de dienst Stadsbeheer. Het telefoonnummer is 0492-587690.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie