Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oosterhout start met project 'Kind kwijt'

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Oosterhout
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Oosterhout

oosterhout start project kind kwijt

Oosterhout start met project 'Kind kwijt'

Wijkagent Rini Vissers van de Oosterhoutse politie plakt woensdagmiddag 27 juni samen met een kind de eerste pinguïnsticker om het Kind Kwijt-project in winkelcentrum Arendshof officieel te starten. Dat gebeurt, in aanwezigheid van wethouder Gerbrands, om 15.00 uur bij het kinderkledingwinkeltje Waarom? Daarom! aan de Nieuwstraat 14a in Oosterhout.

De gemeente en de Oosterhoutse politie hebben afgelopen maanden onderzocht of er onder de winkeliers van Arendshof belangstelling bestond om mee te doen aan Kind Kwijt. De animo onder de winkeliers bleek groot te zijn. De opzet van dit samenwerkingsproject tussen gemeente, politie en winkeliers is ervoor te zorgen dat kleine kinderen die kwijt lopen in een Oosterhouts winkelcentrum snel weer herenigd worden met hun ouders. Oosterhout is de eerste gemeente in Nederland met een dergelijk initiatief.

Kinderen en ouders die elkaar kwijt zijn, kunnen vanaf 27 juni binnenstappen bij speciale meldpunten bij winkeliers in het winkelcentrum. Die zijn te herkennen aan een pinguïnsticker met de tekst Kind Kwijt op de ruit van de winkel. De winkelier die een kind aan de balie heeft, of een kind ontredderd rond ziet lopen, belt naar het algemene nummer van de Oosterhoutse politie. Ook de winkelier die een ouder in zijn winkel heeft, legt een link met de politie. De politie treedt vervolgens op als contactpersoon.

Wijkagent Rini Vissers, de initiatiefnemer van Kind Kwijt, deed het idee op in Leicester. In Engeland zijn soortgelijke projecten, mede na de moord op de 3-jarige peuter Jamie Bulger die uit een winkelcentrum werd meegenomen, al dagelijkse praktijk. Hoewel er geen precieze cijfers bekend zijn over het aantal kinderen dat kwijtloopt in Oosterhoutse winkelcentra, willen politie en gemeente toch pro-actief werken. Vissers: 'Niet afwachten tot er net als in Engeland wat gebeurt, want dan zijn we dus te laat.' De wijkagenten zullen komende tijd de basisscholen bezoeken om kinderen tot en met groep 4 uit te leggen dat ze bij een winkel met pinguïnsticker naar binnen moeten gaan als ze hun ouders kwijt zijn in het winkelcentrum.

Arendshof is het eerste winkelcentrum in Oosterhout waar Kind Kwijt van start gaat, Zuiderhout volgt enkele dagen later. Deze winkeliers hebben zich hiervoor spontaan aangemeld.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie