Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet uitgegroeid tot wezenlijk onderdeel koopproces

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIPO

Wereldwijd e-commerce onderzoek 2001: Internet uitgegroeid tot wezenlijk onderdeel koopproces van producten en diensten

NIPO Interactive heeft in samenwerking met Taylor Nelson Sofres Interactive voor de tweede maal het wereldwijde onderzoek naar e-commerce uitgevoerd. Het onderzoek dat in 36 landen is uitgevoerd onthult dat, ondanks de negatieve berichten van de internationale aandelenbeurzen en dot.com failures, "online shopping" wereldwijd floreert en dat Nederland op bijna alle vlakken tot de wereldtop behoort. Binnen dit grootschalige e-commerce onderzoek zijn de belangrijkste Nederlandse resultaten vergeleken met die van de rest van de wereld.

Helft van Nederlandse internetters betrekt internet in koopproces Het internet kan op verschillende manieren worden ingeschakeld bij de aankoop van de producten en diensten. Zo kan rechtstreeks via internet gekocht of besteld worden, of kan internet gebruikt worden als informatiebron om vervolgens de producten en diensten via traditionele kanalen af te nemen. Deze groep, aangevuld met consumenten die van plan zijn of reeds geprobeerd hebben online aankopen te plegen vormen de helft (48%) van alle Nederlandse internetgebruikers. Nederland ligt hiermee acht procentpunten boven het wereldwijd gemiddelde van 40%. De lijst wordt aangevoerd door Korea met 68%, gevolgd door Duitsland (66%) en de Verenigde Staten (65%).

Aanzienlijke stijging aantal online shoppers in Nederland Van de Nederlandse internetgebruikers geeft bijna één op de vijf (18%) aan in de afgelopen maand online producten of diensten te hebben gekocht of besteld. In vergelijking met het wereldwijde e-commerce onderzoek van 2000, is dit voor Nederland een stijging van 6 procentpunten (van 12% naar 18% in 2001). Wereldwijd is het percentage internetgebruikers dat online winkelt ook met 50% toegenomen, van 10% naar 15%. Duidelijke voorsprong op het gebied van online shoppen heeft de Verenigde Staten, éénderde van alle internetters koopt daar producten of diensten via internet. Ook grote landen als Duitsland (28%) en Engeland (24%) scoren hoog voor wat betreft percentage online shoppers onder hun internetpopulatie.

Nederland leidende positie aankoop "laagrisico producten" via internet Boeken, cd's en video's zijn producten met een relatief laag risico om via internet te kopen of te bestellen. Deze producten hebben een laag financieel risico (kleine bedragen) en het zijn homogene producten (men weet wat men krijgt), die via de post verstuurd kunnen worden. Nederland scoort in al deze productgroepen aanzienlijk hoger dan het wereldwijd gemiddelde. Boeken en cd's zijn wereldwijd de meest gekochte online producten, de productcategorie kleding komt dit jaar op de derde plaats. Het feit dat een minder homogeen product als kleding nu als derde eindigt is een indicatie dat online shoppers zich meer op hun gemak voelen en een groter vertrouwen hebben in de online aanbieders.

Veiligheid voornaamste drempel voor online shoppen Nederlandse internetgebruikers die nog niet online winkelen zien gemiddeld meer drempels voor het niet kopen via internet dan andere landen. Vooral veiligheidsproblemen vormen de hoogste drempel voor online aankoop. Bijna de helft (45%) van de Nederlandse non-shoppers ziet het opgeven van creditcardgegevens als obstakel (25% wereldwijd). Daarnaast geeft ruim eenderde (35%) aan het veiliger te vinden om producten of diensten in de winkel te kopen' (21% wereldwijd). Verder vinden veel non-shoppers het leuker en makkelijker om producten of diensten in een traditionele winkel te kopen.

Nederland wereldtopper in internetgebruik
Van alle zesendertig landen opgenomen in het tweede wereldwijde e-commerce onderzoek neemt Nederland één van de hoogste posities in op het gebied van internetgebruik. Noorwegen en Denemarken hebben wereldwijd het hoogste percentage internetgebruikers met respectievelijk 63% en 62%. Deze Scandinavische landen worden op de voet gevolgd door de Noord-Amerikaanse landen Canada (60%) en de Verenigde Staten (57%). Nederland komt op de vijfde plaats met ruim de helft (52%) van de Nederlandse bevolking van 16 jaar of ouder die in de afgelopen maand thuis of elders gebruik heeft gemaakt van het internet. In vergelijking met het onderzoek van 2000 is het internetgebruik in Nederland met 6 procentpunten toegenomen. Nederland laat Duitsland (34%), Groot Brittannië (33%) en Frankrijk (30%) hiermee ver achter zich. Het wereldwijd gemiddeld internetgebruik lag vorig jaar op 27% nu is dat gemiddeld 31%.

Zowel in Nederland als wereldwijd weinig gebruik mobiel internet Van landen waar dit voor gevraagd is heeft Finland de hoogste mobiele telefoonpenetratie (85%), gevolgd door Hong Kong (84%), Noorwegen (81%) en Korea (77%). Nederland komt op de vijfde plaatst met een mobiele telefoonpenetratie van 76%. Opvallend is de relatief lage mobiele telefoonpenetratie in de Verenigde Staten, twee op de vijf Amerikanen heeft nog geen mobiele telefoon. Aan de gebruikers van de mobiele telefoon is tevens gevraagd in hoeverre de mobiele telefoon wordt gebruikt voor internettoepassingen. Hieruit blijkt dat zowel in Nederland als wereldwijd nog nauwelijks gebruik wordt gemaakt van mobiel internet.

NIPO heeft, net als moederbedrijf Taylor Nelson Sofres (TNS), een speciale afdeling (NIPO Interactive) die zich uitsluitend bezighoudt met internetgerelateerd onderzoek. NIPO Interactive biedt specifieke en gedetailleerde oplossingen over zowel de consumenten- als de bedrijvenmarkt. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.nipo.nl. Hier kunnen ook de belangrijkste resultaten in de vorm van een rapport in PDF-formaat gratis gedownload worden.

Bij publicatie of verspreiding gelieve de bron: NIPO Interactive, vermelden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Anco van 't Hof (tel: 020-5225 755, email: (a.hof@nipo.nl)) of Menno Urbanus (tel: 020-5225 458 of email: (m.urbanus@nipo.nl)).

Meer informatie over de Nederlandse internetmarkt:

Het veldwerk voor Nederland heeft plaatsgevonden in het voorjaar van 2001. Hierbij zijn 1574 telefonische gesprekken afgenomen met personen van 16 jaar of ouder, het onderzoek liep mee als onderdeel van de NIPO Interactive E-monitor. De NIPO Interactive E-monitor is een multi-client onderzoek waarbij continu de internet ontwikkelingen op een breed scala van onderwerpen voor consumenten- als bedrijvenmarkt in kaart worden gebracht.

Uitgebreide achtergrond informatie over het onderzoek is terug te vinden in de bijlage van dit persbericht.

Bijlage: Achtergrondgegevens onderzoek voor uitgevers/redacteuren:

Het tweede wereldwijde e-commerce onderzoek is uitgevoerd middels telefonische en face-to-face interviews. In het voorjaar van 2001 zijn 42.742 personen in 36 landen verspreid over 4 continenten geïnterviewd. Het volledig rapport, inclusief analyses voor elk van de 36 landen, is beschikbaar op www.tnsofres.com/ger2001.

Dit onderzoek biedt een wereldwijde benchmark voor de voortgang van online verricht-ingen. Na het succesvolle eerste onderzoek in het voorjaar van 2000 is dit de tweede maal dat dit wereldwijd e-commerce onderzoek is uitgevoerd. 1 | Een overzicht van de landen die in het onderzoek zijn betrokken 1. Australië 10. Frankrijk 19. Italië 28. Polen
2. Argentinië 11. Duitsland 20. Japan 29. Portugal 3. België 12. Groot Brittannië 21. Korea 30. Singapore 4. Canada 13. Hong Kong 22. Letland 31. Spanje
5. China 14. Hongarije 23. Litouwen 32. Taiwan
6. Denmarken 15. India 24. Maleisië 33. Thailand
7. Estland 16. Indonesië 25. Nederland 34. Tsjechië 8. Finland 17. Ierland 26. Noorwegen 35. Turkije
9. Filippijnen 18. Israël 27. Oekraïne 36. Verenigde Staten

TNS Interactive is een gespecialiseerde wereldwijde internet task force binnen de Taylor Nelson Sofres Group. TNS heeft een netwerk van vestigingen in meer dan 50 landen. Het bevindt zich op de vierde plaats als grootste marketing informatie groep van de wereld. Meer informatie over TNS is beschikbaar op www.tnsofres.com.

Voor eventuele vragen over het totale internationale rapport graag contact opnemen met:

Arno Hummerston, Director TNS Interactive
Tel.: +44 207 868 6631 of email: (arno.hummerston@tnsofres.com)

Paul Stelmaszczyk, Camargue
Tel.: +44 207 636 7366 of email: (pstelmaszczyk@camarguepr.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...