Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid: overvallers in Heerlen

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 27-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 15.00 u) Woensdag, 27 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding dat op de Schandelerboord in Heerlen een tweetal Duitsers was overvallen door enkele mannen. Daarbij zouden beide slachtoffers klappen hebben gekregen en een slachtoffer zou daarbij zijn bedreigd met een stanleymes. De slachtoffers werden beroofd van een gsm en de beurs (met totaal ongeveer tweehonderdvijftig gulden in binnen en buitenlandse valuta). De politie die meteen op onderzoek uitging naar de agressieve straatrovers traceerde op de Schandelerboord een aantal personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Die onttrokken zich echter aan de controle en maakten dat ze wegkwamen, dit ondanks herhaalde sommaties te blijven staan. Daarop zette de politie een surveillancehond in die een van hen achterhaalde en de man tot staan wist te brengen waarbij hij enkele bijtwonden opliep (ondermeer aan een schouder). Deze verdachte, een 27-jarige man uit Keulen werd eerst voor medische verzorging naar de EHBO van het ziekenhuis in Heerlen gebracht. Deze verdachte bleek na onderzoek met de beroving niets van doen te hebben en werd samen met nog enkele andere verdachten in vrijheid gesteld omdat die ook niet daarbij betrokken waren geweest. Drie door de politie eveneens in de omgeving aangehouden andere verdachten (22 tot 29 jr), uit Offenburg, Duisdorf en Tsjerkassy werden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten (inmiddels in verzekering gesteld). De auto die ze bij zich hadden werd inbeslaggenomen. Een van beide slachtoffers, een 43-jarige man uit Keulen heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; fikse boete
De politie heeft afgelopen dinsdag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 29-jarige automobilist uit Heerlen bekeurd met een boete van fl. 875,-. Bij controle op de Anjelierstraat in Heerlen bleek dat de Heerlenaar geen rijbewijs heeft, de autogordel niet droeg en dat hij in de auto (eigendom van zijn vriendin) was gaan rijden zonder medeweten van zijn vriendin.

Heerlen; inbreker aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht heeft een patrouille van de Koninklijke Marechaussee een 28-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die wordt ervan verdacht afgelopen nacht op de Geleenstraat in Heerlen een ruit van een winkel aldaar te hebben vernield en de winkel te zijn binnengedrongen. Daarbij werd een radio/cd-speler gestolen. De radio/cd-speler die verdachte bij zich had werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar winkelier. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Personeel van de Koninklijke Marechaussee stelt verder onderzoek in.

Heerlen/Hoensbroek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Schelsberg in Heerlen en op de Randweg en Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Totaal werden 3.475 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 355 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km p/u.

Hoensbroek; bromfiets inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Kouvenderstraat in Hoensbroek van een 18-jarige bestuurder van een bromfiets bleek de bromfiets te hard te rijden (te hoog motorvermogen). Daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat er met het framenummer is geknoeid. De politie heeft de bromfiets inbeslaggenomen en stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van de bromfiets.

Brunssum; bromfiets inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Akerstraat in Brunssum van een 19-jarige bestuurder van een bromfiets bleek de bromfiets te hard te rijden / te hoog motorvermogen te hebben. Daarnaast bleek de bromfiets geen framenummer te hebben.
Bij controle diezelfde dinsdagmiddag op de Akerstraat van een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Heerlen bleek ook deze bromfiets te hard te rijden en miste een goedkeuringsnummer. De politie heeft beide bromfietsen inbeslaggenomen en stelt een nader onderzoek in, zowel een technisch onderzoek als naar een precieze herkomst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie