Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: brommer negeert stopteken

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 27-06-2001 Persbericht district Maastricht (H.P. 16.45 uur) Woensdag 27 juni 2001

Maastricht, snelheidscontrole:
Bij een snelheidscontrole welke vanmorgen 27 juni 2001 op de Tongerseweg te Maastricht gehouden werd is een politieman door een bestuurder van een bromfiets bijna van de weg gereden. Hij kon ternauwernood opzij springen. De bromfietsbestuurder wist bij een achtervolging te ontkomen.
Tussen 10.45 en 12.15 uur werd op de Tongerseweg te Maastricht ter hoogte van het kerkhof een snelheidscontrole gehouden. Van de 677 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 69 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van deze overtreders werden er meteen 17 staande gehouden en kregen deze het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd De hoogst gemeten snelheid van personenautos bedroeg 82 km per uur, terwijl een bromfietser werd bekeurd omdat zijn snelheid 59 km per uur bedroeg. Deze bromfiets is voor verder rijtechnisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.
Bij de controle werden buiten de snelheidsovertredingen nog vijf andere processen-verbaal opgemaakt. Twee bestuurders van een bromfiets werden bekeurd omdat zij de verplichte helm niet droegen, en drie automobilisten kregen een proces-verbaal wegens het niet dragen van de autogordel, het rijden met een kale band op de auto terwijl het rijbewijs van een van deze automobilisten niet meer leesbaar was en daardoor zijn geldigheid had verloren.
Een bromfietsbestuurder reed met een snelheid van 49 km per uur en kreeg van een politieman een stopteken. Dit stopteken negeerde hij en reed recht op de politieman in uniform af zonder ook maar enige snelheid te minderen. De politieman moest van de weg springen om een aanrijding met deze bromfiets te voorkomen. Meteen daarop werd een achtervolging ingesteld maar de bestuurder wist te ontkomen door tussen een aantal woningen door te rijden waar hekjes geplaatst waren. Een politiemotor kon hier de bromfietser niet met de motor narijden, waardoor hij kon ontkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie