Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Hilversum betaalt seniorenpagina in Goois Weekblad

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persbericht Week 25
(18 - 24 juni 2001)

Seniorenpagina op komst

Een pagina vóór, maar vooral ook vàn ouderen. Dat is wat de Seniorenpagina wil zijn. De uitgave, een gezamenlijk initiatief van ouderenbonden, voor ouderen werkende instellingen en de gemeente Hilversum, verschijnt vanaf 27 juni elke laatste woensdag van de maand in het Goois Weekblad.

De Seniorenpagina informeert over voorzieningen en regelingen van het gemeentelijk minimabeleid. Dit met het doel het gebruik ervan te stimuleren. Daarnaast informeert de pagina over onderwerpen waar senioren om andere redenen belang bij hebben. Om de pagina voor de meeste lezers goed leesbaar te houden, zijn lettertype en regelafstand wat groter dan normaal. Bovendien bestaat ongeveer éénderde van de pagina uit foto´s, waar mogelijk van oud-Hilversum.

In de nieuwe opzet van de Seniorenpagina is de gemeente Hilversum uitgever èn eindredacteur. Voor wat betreft de onderwerpkeuze voert de redactie ruggespraak met een redactieraad. Deze opereert namens de betrokken organisaties. Eén vertegenwoordiger namens de instellingen die met en voor ouderen werken, één namens de drie ouderenbonden en één namens de gemeente vormen tezamen de redactieraad. De Seniorenpagina valt onder verantwoordelijkheid van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

Uiteraard zijn het de senioren zèlf die bepalen of de inhoud informatief, boeiend, herkenbaar en leesbaar is. Vandaar ook dat de redactie openstaat voor suggesties: telefoon: 629 2858 òf 629 2596.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie