Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duurzaamheid in Vosseparkwijk Leeuwarden nationaal project

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden


Duurzaamheid in Vosseparkwijk genomineerd als nationaal pilotproject

Een initiatief van het wijkpanel van de Vosseparkwijk om de duurzaamheid in de wijk verder te vergroten, is genomineerd als nationaal pilotproject. De Stichting GIDO (Gemeenschappelijk Initiatief realisatie Duurzame Ontwikkeling) heeft dit bekend gemaakt.

Het wijkpanel van de Vosseparkwijk wil het gebruik van duurzame energie in de wijk stimuleren. In samenwerking met verschillende partijen als de gemeente Leeuwarden, woningbouwcorporaties, Novem en Essent heeft het wijkpanel hiervoor een projectplan gemaakt. Met de uitvoering hiervan zal in het najaar van 2001 begonnen worden. Hoofddoelstelling van dit project is het stimuleren van het gebruik van duurzame energie. Verder wil het wijkpanel de betrokkenheid van de bewoners met de leefbaarheid van de wijk vergroten.

De Stichting GIDO heeft tot doel duurzame ontwikkeling te concretiseren. De Stichting heeft juist dit project genomineerd, omdat het initiatief hiertoe vanuit de burgers zelf is gekomen. Ook waardeert de Stichting het zeer dat het een integraal plan is waarin op een goede manier met de verschillende partijen wordt samengewerkt.

Het project in de Vosseparkwijk past zeer goed in het gemeentelijk beleid tot vergroting van de duurzaamheid. Als deze projectaanpak succesvol verloopt, wil de gemeente Leeuwarden dit ook in 4 ander wijken toepassen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. Bouwe de Boer, energiecoördinator gemeente Leeuwarden, tel: 058 - 2338074

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie