Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 juni 2001

Fietster gewond Katwijk (D2)
Op de kruising van de Steenbok met de Hartweg is dinsdagmorgen 26 juni een 18-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw fietste rond 09:00 uur over de Hartweg. Bij de kruising gekomen, wilde zij wel voorrang verlenen aan een auto van rechts, maar werkten haar remmen niet goed. De vrouw klapte hierdoor tegen de auto en viel. Met schouder aan rug en schouder is zij voor controle in het ziekenhuis door de ambulance naar het LUMC gebracht.

Onder invloed Roelofarendsveen (D3) Dinsdagavond 26 juni 22:30 uur reed een 41-jarige man uit Oude Wetering met de auto tegen een wegafzetting in de Populierenstraat. Bij controle bleek de automobilist onder invloed te rijden. Hij blies 525 ug/l; 1,20 promille. De man zal een proces-verbaal krijgen.

Burenconflict loopt uit de hand Alphen aan den Rijn (D5) Dinsdag 26 juni vond omstreeks 08.15 uur een conflict plaats tussen twee buren aan de Herenhof. Het tweetal leeft al ruim een jaar in onmin met elkaar. Dinsdag zou de 31-jarige man zijn 24-jarige buurman met een mes in de rug gestoken hebben. Dit zou gebeurd zijn toen de 24-jarige Alphenaar de fietsenstalling in gebouw de Keizershof verliet en zich aan de achterzijde van de Albert Heijn bevond. De verdachte is door agenten aangehouden. De man is verhoord en ontkent betrokkenheid. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn Een 58-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is woensdag 27 juni omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Willem de Zwijgerlaan. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 490 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Alcoholcontrole Nieuwerkerk a.d. Ijssel (D6) Een 31-jarige automobilist uit Schoonhoven is woensdag 27 juni omstreeks 01.26 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op het Vinkendaal. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 345. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Parkeercontrole Voorschoten (D4)
De politie heeft gisteren een parkeercontrole gehouden aan het Frans Halsplantsoen. Hierbij zijn een vrachtauto en een autobus bekeurd. Deze voertuigen stonden buiten de aangewezen plekken geparkeerd.

Aanhoudingen Gouda (D7)
Een harddrugsdealer en twee harddrugsverslaafden zijn vrijdagmiddag 22 juni aangehouden. De politie had klachten gekregen dat er in de omgeving van de Barbarahof gedeald zou worden. Hierop heeft zij actie ondernomen. De dealer is een 30-jarige Bodegraver, de verslaafden zijn een 26-jarige Bodegraver en een 26-jarige Moordrechter.

Alcoholcontrole Reeuwijk (D7)
Een 28-jarige automobilist uit Zeist is dinsdag 26 juni omstreeks 23.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Rijksweg A12. Door agenten was namelijk gezien dat de man met zijn auto de hele rijbaan nodig had. Bij controle bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 980. De man moet zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

(poging) Inbraak Schoonhoven (D8) In een winkel aan de Haven is gisteren, 26 juni, ingebroken. De daders hebben een ruit uit de etalage gewrikt en hebben vervolgens spullen weggenomen. In een andere winkel, eveneens aan de Haven, is een poging tot inbraak ontdekt. Ook hier hebben de daders gepoogd een ruit los te wrikken, maar dit is hier niet gelukt. Politie Schoonhoven heeft een buurtonderzoek gehouden en een technisch onderzoek ingesteld.

Autobrand Bergambacht (D8) Een 25-jarige vrouw uit Bergambacht wilde gisterenavond, 26 juni rond 22.00 uur, op de Watertoren haar auto starten, toen er plotseling vlammen onder de motorkap vandaan sloegen. Het hele motorgedeelte is uitgebrand, maar de brandweer was het vuur snel meester.

Onder invloed Ouderkerk a/d IJssel (D8) De politie in Ouderkerk a/d IJssel kwam vannacht, 27 juni rond 02.00 uur, op de Abelenlaan een automobilist tegen, die naar hun gevoel wat onzeker over de weg reed. De man, een 62-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar hij 700 ug/l blies terwijl 220 ug/l de limiet is. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van acht uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie