Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking 500ste deelnemerspasje voor Digitheek Breda

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

26-06-2001

Uitreiking van 500ste deelnemerspasje voor Digitheek

Het gaat goed met de Digitheek in de wijk Heuvel. Zo goed zelfs dat Pauline van Hapert, coördinator van het computercentrum, op woensdag 27 juni het 500ste deelnemerspasje kan uitreiken aan de 9-jarige Heuvelbewoonster Monica Galonja. De overhandiging van het pasje gebeurt op feestelijke wijze. En dat vooral, omdat de medewerkers van de Digitheek zo verheugd zijn over de grote belangstelling voor zowel de open inloop als de cursussen die er gegeven worden.

Als de bibliotheek open is, functioneert de Digitheek als open inloopruimte waar mensen met de computer kunnen oefenen, werken en internetten. Van deze open inloop wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Buiten de openingstijden worden er allerlei computertrainingen gegeven, zoals basisvaardigheden en internet. De belangstelling hiervoor is zo groot, dat voor de nieuwe trainingen in het najaar al weer veel aanmeldingen zijn. Maar de Digitheek wil niet ten onder gaan aan haar eigen succes. Daarom wordt er hard aan gewerkt om de wachtenden zo snel mogelijk een kans te geven. Zo is men bezig met het werven van vrijwilligers en studenten die de trainingen kunnen geven, zodat er in september weer drie groepen aan de slag kunnen. Verder worden verenigingen en instellingen, zoals de damesvereniging Heuvel, de Stichting Ouderenwerk Breda, het Steunpunt De Brink, Vertizontaal en het Marokkaans Vrouwencomité aangespoord om zelf cursussen te organiseren in de Digitheek.

Vakantie
In de vakantieperiode is de Digitheek van 6 tot en met 11augustus gesloten, want dan wordt de bibliotheek, die nogal wat ruimte af heeft moeten staan aan het computercentrum, opnieuw ingericht. De rest van de vakantieperiode is de Digitheek gewoon open. Dat wil zeggen: als de bibliotheek open is. Zowel voor de jeugdige als de oudere bezoekers zijn allerlei CD-roms aangeschaft waarmee men zelf aan de slag kan. Samen met het jongerenwerk uit de wijk zijn er plannen om in de vakantie een speciale avond met computergames te organiseren. Belangstellenden kunnen hierover informatie krijgen aan de balie van de Digitheek.

Breda, 26 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie