Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brits onderzoek Which? Online: e-mail minder populair

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond


Brits onderzoek: e-mail minder populair
27 juni 2001

De Britse consumentenbond Which? Online heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van internet. Opmerkelijkste resultaat: e-mail is niet meer het meest favoriete communicatiemiddel.

Van de Britten die meededen aan het onderzoek kiest 5% e-mail als meest belangrijke communicatiemiddel. Consumenten blijken meer te voelen voor rechtstreeks persoonlijk contact: de voorkeur daarvoor is gestegen van 39% in 1999 tot 67% nu.

Andere uitkomsten:

36% van de Britten is online, in 2000 was dat 27%;

45% van de internetters is vrouw;

63% van de internetters is minder dan vijf uur per week aan het surfen. Het aantal sites dat daarbij wordt bezocht is gemiddeld 12 per week;

47% van de internetters heeft weleens online een product besteld.

De computer is nog steeds het meest gebruikte kanaal (94%) voor internet. De animo voor digitale televisie is het laatste jaar nauwelijks gestegen. Ook voor de toekomst is het enthousiasme niet hoog; slechts 1 op de 5 volwassenen denkt erover via de tv online te gaan. Internet via de mobiele telefoon is al net zo weinig populair als digitale televisie. Daarentegen is breedband-internet erg gewild: 40% van de internetgebruikers wil overstappen op een breedband-verbinding, 7% maakt daar al gebruik van.

De grootste angsten van de Britten met betrekking tot internet zijn fraude (61%) en bedreigingen als kinderporno en discriminatie (54%), 7 op de 10 Britten vinden dat internet gereguleerd moet worden en 3 op de 5 volwassenen en 4 op de 5 internetters menen dat internet een onderdeel van het dagelijks leven is geworden. Toch zegt eenderde van de totale Britse bevolking nooit een internetaansluiting te nemen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie