Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gert Jan Bruggink en Willem Greve winnen NK-titel

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchGert Jan Bruggink en Willem Greve winnen NK-titel

Wierden- Uit heel Europa waren ruiters naar hippisch centrum De Vossenbos in Wierden gekomen om te rijden voor de Grote Prijs van het Dutch Youngster Festival, maar uiteindelijk bleef de zege dicht bij huis. Het waren twee rasechte Twentenaren die de Nederlandse titels in de wacht sleepten. Willem Greve uit Haaksbergen was als junior de eerste die op het podium het kampioenslint omgehangen kreeg. Greve wist al voor de barrage dat de titel voor hem was, want zijn grote concurrent Rob Wiering ging twee maal in de fout en kelderde in het klassement. Spanning speelt bij zulke jonge ruiters dan ineens toch een rol. Willem Greve is al gepokt en gemazeld in de springsport, want dit uitzonderlijke talent was al vanaf het moment dat hij op een pony kon klimmen een echte winnaar. In de barrage om de Grote Prijs werd het nog even spannend of het Willem Greve zou lukken naast de NK titel ook nog de Grote Prijs te winnen. Willem reed zijn acht-jarige hengst Le Bon supersnel door het bijzonder zware parcours van Marinus Vos. Willem nam de nodige risico's, maar alles bleef in de lepels liggen. De tijd die hij klokte was snel, maar de twee Engelse ruiters na hem lieten zien dat het nog sneller kon. De overwinning bij de junioren ging naar Lee Williams uit Wales, voor zijn landgenoot Ben Maher. Willem Greve werd uiteindelijk derde in het totale klassement. Speciale vermelding verdient ook Tom Brinkman uit Albergen, die sinds kort rijdt voor de stal van Eurocommerce in Lochem. Een fijne steun in de rug voor dit sympathieke talent. Het was echter zijn hengst Expo On Horse (speciaal voor Tom Brinkman gekocht door het bestuur van Expo On Horse) die de kooltjes uit het vuur haalde. Tom reed een prachtige foutloze rit en werd vijfde.

Bij de Young Riders deed Gert Jan Bruggink het nog beter. De stand van het klassement na twee kwalificatieproeven voor het NK lag heel dicht bij elkaar en Thijs Meulemeesters, Madelein Brugman of Gert Jan Bruggink hadden allemaal nog een goede kans op de titel. Thijs Meulemeesters gooide in de finale om de Grote Prijs een balk uit de lepels en kreeg 4 strafpunten bij zijn conto. Madelein Brugman moest foutloos blijven om Gert Jan Bruggink onder druk te kunnen zetten, want zij stonden slechts één punt uit elkaar. Madelein kreeg na de sloot haar paard Jeremy net niet op tijd onder controle voor de volgende sprong en een fout was gemaakt. Daarmee zakte zij achter Thijs Meulemeesters. Toen was de beurt aan Gert Jan Bruggink, die als lijstaanvoerder als laatste mocht starten. Zijn eigen fokprodukt Joël is een aparte vechtersbaas, die op alle mogelijke manieren kan springen en daarbij ook nog snel kan zijn. Gert Jan stuurde hem op superieure wijze rond en liet alle balken in de lepels. Het publiek wist toen al wie de Nederlandse kampioen young riders was en beloonde hem met een daverend applaus. Gert Jan werd al uitbundig gefeliciteerd, maar de barrage moest nog komen. Zes ruiters waren foutloos gebleven en allemaal wilden ze wel graag met de Grote Prijs naar huis. Het werd niet een Fransman, een Belg of een Duitser, Gert Jan Bruggink bleek de snelste te zijn. Hij had onderweg nog tijd genoeg gehad om Joël nog een keer terug te nemen, maar dat vond hij niet nodig. Een prachtig slot aan drie dagen internationale topsport.

Nederlandse Young Riders team wint landenwedstrijd De landenwedstrijd van het Dutch Youngster Festival op vrijdagmiddag is elk jaar weer een feestelijk gebeuren. Dan rijden de ruiters niet meer voor zich zelf, maar voor hun land. Een stukje extra spanning, maar als het dan lukt om te winnen is de vreugde groter dan ooit. Van de elf startende teams in de landenwedstrijd mochten er zes terug komen voor de tweede manche. Daaronder ook Nederland met een Young Riders en een junioren team. De wedstrijd bleef spannend tot het laatst, want Gert Jan Bruggink moest als laatste starter een foutloze ronde neerzetten om het Belgische team voor te blijven. Met zijn superpaard Joel reed Gert Jan een hele zeker rit en nergens werd een balk geraakt. Met 8 strafpunten ging daarmee de overwinning naar het Young Riders team met Gert Jan Bruggink, Madelein Brugman, Harry Smolders en Maurice van Vliet. Een mooie opsteker voor bondscoach Daan Nanning, die niet alleen zijn ruiters begeleide, maar ook nog zijn taak als voorzitter van het Dutch Youngster Festival moet vervullen. België moest dus genoegen nemen met de tweede plaats. De Belgische jeugd is met een enorme inhaalslag bezig, want zij reden zich in de internationale rubrieken telkens bij de prijzen. Ook bij het internationale ponyspringen zijn de Belgische deelnemers in topvorm. Ierland mocht zich in de landenwedstrijd als derde opstellen. Het Dutch Youngster Festival kan tevreden terug kijken op een zeer geslaagd evenement, met een record aantal deelnemers en uitsluitend blije gezichten. Volgend jaar viert het Dutch Youngster Festival haar eerste lustrum. Ook dan zal men weer te gast zijn bij de keihard werkende vrijwilligers van de L.R. en P.C. De Eschruiters uit Wierden, zonder wie de organisatie van een zo groot evenement niet mogelijk is.

Christel ter Horstreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie