Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 27-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 27 juni 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: brandstichting
In een flatwoning aan de Belgielaan in Stadskanaal ontstond dinsdag aan het begin van de middag brand. Bij de komst van politiemensen bij de woning steeg de rook inmiddels uit het dak. Politiemensen die de woning binnengingen om na te gaan of er nog mensen in het pand aanwezig waren, troffen een sterke gaslucht aan. In de woning was niemand aanwezig maar wel bleek dat alle pitten van het gasfornuis openstonden. De inmiddels gearriveerde brandweer bluste de op de vliering van de woning woedende brand. De hele woning liep rookschade op. De vliering is totaal vernield. Bij onderzoek bleek dat de brand op de vliering vermoedelijk was aangestoken. Uit politieonderzoek bleek dat de bewoners van het pand bezig waren te verhuizen en dat er eerder op de dag ruzie was geweest met de nieuwe bewoner. Aan het eind van de middag meldde deze nieuwe bewoner, een 32-jarige man uit Stadskanaal, zich bij de politie. Hij bekende brand te hebben gesticht en de gaspitten te hebben opengezet na onenigheid over de overname van de woning. De man is aangehouden en ingesloten.

Hoogezand: gewonde bij ongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand is dinsdagnacht een 31-jarige man uit Foxhol gewond geraakt. Politiemensen troffen na een melding over het ongeval vlak voor de rotonde Martenshoek een bewusteloze bromfietser aan. Zijn brommer lag enige meters verder op. Kort na de komst van de ambulance kwam het slachtoffer bij kennis en werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Appingedam: kind gewond bij ongeval
Een 7-jarige jongen uit Appingedam is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Graaf Edzardstraat in zijn woonplaats. Het kind speelde op straat en rende daarbij plotseling vanachter een geparkeerde auto de straat. Een 38-jarige automobilist uit Meedhuizen kon het kind niet meer ontwijken en er volgde een botsing waarbij het kind tegen de zijkant van de auto opliep. De jongen liep hoof en schouderletsel op en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Delfzijl: kinderen stelen
De politie heeft dinsdagmiddag vier jongens in de leeftijd 9 tot 12 jaar, allen uit Delfzijl aangehouden nadat ze in een drogisterij aan Kuilsburg in Delfzijl waren betrapt bij het stelen van pokemonkaarten en chocolade. Bij onderzoek door de politie bleek dat de kinderen ook in een andere winkel in het centrum van Delfzijl chocolade hadden gestolen. Na op het bureau te zijn onderhouden zijn de kinderen aan de ouders overgedragen. De kinderen worden aangehaald bij het HALT en/of het STOP project.

Beerta: dronken automobilist in sloot
Na een telefonische melding over een auto in de sloot aan De Horst in Beerta, troffen politiemensen daar een aantal mensen aan die met tractor bezig waren een auto uit de sloot te trekken. De eigenaar en bestuurder van de wagen meldde zich bij de agenten. Hij verklaarde in de sloot te zijn gereden nadat hij op onverklaarbare wijze de controle over de auto was kwijtgeraakt. De man bleek te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.95 promille gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Tolbert: slang in kussensloop
Toen een 35-jarige bewoner van een woning aan de Verdeniusstraat in Tolbert dinsdagavond naar bed ging voelde hij na enige minuten in bed te hebben gelegen iets bewegen in zijn kussensloop. De man ging uit bed en onderzocht zijn kussen. Daarbij trof hij in de sloop een levende slang aan. De man tapete de kussensloop dicht en waarschuwde de politie. Agenten namen het kussen mee naar het bureau en troffen daar inderdaad een slang in de sloop aan. Het dier nam onmiddellijk een gevechtshouding aan waarop de sloop opnieuw werd dichtgeplakt. Medewerkers van de dierenambulance herkenden in het dier een niet giftige maar wel agressieve rattenslang. De slang is vermoedelijk in de sloop gekropen toen de eigenaar zijn beddengoed eerder op de dag uit een raam had gehangen om te luchten. De slang is door de dierenambulance elders ondergebracht. De politie stelt een onderzoek in de naar de herkomst van de slang.

Groningen: agressieve man bij vreemdelingenpolitie In het politiebureau aan de Rademarkt is dinsdagochtend een 32-jarige man woonachtig in Groningen aangehouden omdat hij met een beeldscherm gooide en een politieman in burger aanviel. De man kwam bij de balie van de vreemdelingendienst en eiste direct geholpen te worden. Nadat hem werd gezegd was dat hij op zijn beurt moest wachten werd hij agressief en pakte een beeldscherm en gooide die tegen een raam. Beneden in de hal werd hij aangesproken door een politieman en de man ging direct de agent te lijf. De verdachte werd aangehouden en legde geen verklaring af. Met een dagvaarding werd hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: man valt ex lastig
De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man aangehouden wegens vernielingen aan de woning van zijn ex-vrouw aan de West-Indischekade. De man gooide een ruit in en probeerde een deur te forceren om binnen te komen. Hij werd aangehouden voor vernieling en stalking en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: verdachte voor oplichting in hotel aangehouden In een hotel aan de Oude Boteringestraat is dinsdagmiddag een 41-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van oplichting. De man kwam in het hotel met een verhaal dat hij bestolen was en dat hij een nieuwe creditcard kreeg maar zolang onderdak nodig had. Uit naspeuringen van het hotelpersoneel bleek het verhaal niet te kloppen en werd de politie ingeschakeld. De Hagenaar bleek met een zelfde verhaal twee nachten in een hotel in Assen overnacht te hebben. Hij is aangehouden en op het bureau bleek de man nog gesignaleerd te staan voor een soortgelijk geval in de provincie Zeeland.

Groningen: verkeerscontrole in Beijum
De politie heeft op de Claremaheerd en de Stoepemaheerd een verkeerscontrole gehouden. 61 alcoholtesten werden afgenomen maar niemand blies boven de wettelijke limiet. Twee bromfietsen werden voor een technisch onderzoek naar het bureau gebracht en twee bonnen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de helm. Voor het niet dragen van de autogordel werden zeven bekeuringen uitgeschreven.

Haren: vrachtwagen verliest container
Een door een 45-jarige man uit Farmsum bestuurde vrachtauto verloor dinsdagmorgen op de A28 ter hoogte van Haren een container. De spanbanden waarmee de container, een kantoorunit, was bevestigd raakte tijdens het rijden los waardoor de container scheef ging hangen. Op het moment dat een andere automobilist de vrachtwagen wilde inhalen om de chauffeur te waarschuwen viel de container van de vrachtwagen af. De bestuurder van de personenauto kon ternauwernood een botsing met de vallende kantoorunit voorkomen. De westelijke rijbaan van de A28 raakte door de glas en containerdelen versperd. Politie, brandweer en gemeente waren anderhalfuur bezig om de rijbaan vrij te maken. Er ontstond een lange file tussen Groningen en Haren. Ook vanuit de richting Assen ontstond een file van 20 km door nieuwsgierige automobilisten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie