Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 27-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 27 juni 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: brandstichting
In een flatwoning aan de Belgielaan in Stadskanaal ontstond dinsdag aan het begin van de middag brand. Bij de komst van politiemensen bij de woning steeg de rook inmiddels uit het dak. Politiemensen die de woning binnengingen om na te gaan of er nog mensen in het pand aanwezig waren, troffen een sterke gaslucht aan. In de woning was niemand aanwezig maar wel bleek dat alle pitten van het gasfornuis openstonden. De inmiddels gearriveerde brandweer bluste de op de vliering van de woning woedende brand. De hele woning liep rookschade op. De vliering is totaal vernield. Bij onderzoek bleek dat de brand op de vliering vermoedelijk was aangestoken. Uit politieonderzoek bleek dat de bewoners van het pand bezig waren te verhuizen en dat er eerder op de dag ruzie was geweest met de nieuwe bewoner. Aan het eind van de middag meldde deze nieuwe bewoner, een 32-jarige man uit Stadskanaal, zich bij de politie. Hij bekende brand te hebben gesticht en de gaspitten te hebben opengezet na onenigheid over de overname van de woning. De man is aangehouden en ingesloten.

Hoogezand: gewonde bij ongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand is dinsdagnacht een 31-jarige man uit Foxhol gewond geraakt. Politiemensen troffen na een melding over het ongeval vlak voor de rotonde Martenshoek een bewusteloze bromfietser aan. Zijn brommer lag enige meters verder op. Kort na de komst van de ambulance kwam het slachtoffer bij kennis en werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Appingedam: kind gewond bij ongeval
Een 7-jarige jongen uit Appingedam is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Graaf Edzardstraat in zijn woonplaats. Het kind speelde op straat en rende daarbij plotseling vanachter een geparkeerde auto de straat. Een 38-jarige automobilist uit Meedhuizen kon het kind niet meer ontwijken en er volgde een botsing waarbij het kind tegen de zijkant van de auto opliep. De jongen liep hoof en schouderletsel op en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Delfzijl: kinderen stelen
De politie heeft dinsdagmiddag vier jongens in de leeftijd 9 tot 12 jaar, allen uit Delfzijl aangehouden nadat ze in een drogisterij aan Kuilsburg in Delfzijl waren betrapt bij het stelen van pokemonkaarten en chocolade. Bij onderzoek door de politie bleek dat de kinderen ook in een andere winkel in het centrum van Delfzijl chocolade hadden gestolen. Na op het bureau te zijn onderhouden zijn de kinderen aan de ouders overgedragen. De kinderen worden aangehaald bij het HALT en/of het STOP project.

Beerta: dronken automobilist in sloot
Na een telefonische melding over een auto in de sloot aan De Horst in Beerta, troffen politiemensen daar een aantal mensen aan die met tractor bezig waren een auto uit de sloot te trekken. De eigenaar en bestuurder van de wagen meldde zich bij de agenten. Hij verklaarde in de sloot te zijn gereden nadat hij op onverklaarbare wijze de controle over de auto was kwijtgeraakt. De man bleek te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.95 promille gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Tolbert: slang in kussensloop
Toen een 35-jarige bewoner van een woning aan de Verdeniusstraat in Tolbert dinsdagavond naar bed ging voelde hij na enige minuten in bed te hebben gelegen iets bewegen in zijn kussensloop. De man ging uit bed en onderzocht zijn kussen. Daarbij trof hij in de sloop een levende slang aan. De man tapete de kussensloop dicht en waarschuwde de politie. Agenten namen het kussen mee naar het bureau en troffen daar inderdaad een slang in de sloop aan. Het dier nam onmiddellijk een gevechtshouding aan waarop de sloop opnieuw werd dichtgeplakt. Medewerkers van de dierenambulance herkenden in het dier een niet giftige maar wel agressieve rattenslang. De slang is vermoedelijk in de sloop gekropen toen de eigenaar zijn beddengoed eerder op de dag uit een raam had gehangen om te luchten. De slang is door de dierenambulance elders ondergebracht. De politie stelt een onderzoek in de naar de herkomst van de slang.

Groningen: agressieve man bij vreemdelingenpolitie In het politiebureau aan de Rademarkt is dinsdagochtend een 32-jarige man woonachtig in Groningen aangehouden omdat hij met een beeldscherm gooide en een politieman in burger aanviel. De man kwam bij de balie van de vreemdelingendienst en eiste direct geholpen te worden. Nadat hem werd gezegd was dat hij op zijn beurt moest wachten werd hij agressief en pakte een beeldscherm en gooide die tegen een raam. Beneden in de hal werd hij aangesproken door een politieman en de man ging direct de agent te lijf. De verdachte werd aangehouden en legde geen verklaring af. Met een dagvaarding werd hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: man valt ex lastig
De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man aangehouden wegens vernielingen aan de woning van zijn ex-vrouw aan de West-Indischekade. De man gooide een ruit in en probeerde een deur te forceren om binnen te komen. Hij werd aangehouden voor vernieling en stalking en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: verdachte voor oplichting in hotel aangehouden In een hotel aan de Oude Boteringestraat is dinsdagmiddag een 41-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van oplichting. De man kwam in het hotel met een verhaal dat hij bestolen was en dat hij een nieuwe creditcard kreeg maar zolang onderdak nodig had. Uit naspeuringen van het hotelpersoneel bleek het verhaal niet te kloppen en werd de politie ingeschakeld. De Hagenaar bleek met een zelfde verhaal twee nachten in een hotel in Assen overnacht te hebben. Hij is aangehouden en op het bureau bleek de man nog gesignaleerd te staan voor een soortgelijk geval in de provincie Zeeland.

Groningen: verkeerscontrole in Beijum
De politie heeft op de Claremaheerd en de Stoepemaheerd een verkeerscontrole gehouden. 61 alcoholtesten werden afgenomen maar niemand blies boven de wettelijke limiet. Twee bromfietsen werden voor een technisch onderzoek naar het bureau gebracht en twee bonnen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de helm. Voor het niet dragen van de autogordel werden zeven bekeuringen uitgeschreven.

Haren: vrachtwagen verliest container
Een door een 45-jarige man uit Farmsum bestuurde vrachtauto verloor dinsdagmorgen op de A28 ter hoogte van Haren een container. De spanbanden waarmee de container, een kantoorunit, was bevestigd raakte tijdens het rijden los waardoor de container scheef ging hangen. Op het moment dat een andere automobilist de vrachtwagen wilde inhalen om de chauffeur te waarschuwen viel de container van de vrachtwagen af. De bestuurder van de personenauto kon ternauwernood een botsing met de vallende kantoorunit voorkomen. De westelijke rijbaan van de A28 raakte door de glas en containerdelen versperd. Politie, brandweer en gemeente waren anderhalfuur bezig om de rijbaan vrij te maken. Er ontstond een lange file tussen Groningen en Haren. Ook vanuit de richting Assen ontstond een file van 20 km door nieuwsgierige automobilisten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...