Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatica breidt platform uit met integratieproducten

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

INFORMATICA BREIDT PLATFORM UIT MET INTEGRATIEPRODUCTEN VOOR MAINFRAME EN AS/400

Informatica lanceert dankzij samenwerking met Striva Corporation PowerConnect voor mainframe en voor AS/400

NIEUWEGEIN, 27 juni 2001 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), leverancier van analytische e-business software, introduceert twee nieuwe Informatica producten: Informatica PowerConnect voor Mainframe en Informatica PowerConnect voor AS/400. Deze producten bieden directe toegang tot Mainframe- en mid-range computergegevens, en verschaffen een compleet bedrijfsoverzicht via het data- integratieplatform van Informatica. Zowel PowerConnect voor Mainframe en voor AS/400 zijn een belangrijke uitbreiding van Informatica's productportfolio, en zorgen voor schaalbare, makkelijk inzetbare oplossingen voor toegang tot bedrijfsinformatie die opgeslagen is in Mainframe en AS/400 systemen.

Volgens onafhankelijke bronnen bevindt zich ongeveer 70% van de totale hoeveelheid bedrijfsgegevens in de mainframe-omgeving. Deze informatie is vaak geïsoleerd en moeilijk toegankelijk. Hiervoor moeten meestal ingewikkelde COBOL data-integratie programma's gebruikt worden die zeer veel onderhoud vragen. Bovendien moeten er daarnaast nog uitgebreide testprocedures uitgevoerd worden.

PowerConnect voor Mainframe en PowerConnect voor AS/400 bevatten technologie van Striva Corporation. De twee bedrijven hebben samengewerkt om Striva's producten te integreren met Informatica's data-integratie platform. Informatica en Striva zullen de nieuwe mainframe en AS/400 data-toegang en data-integratie producten verder blijven ontwikkelen.

Striva
Striva Corporation is marktleider op het gebied van B2B-infrastructuur, en maakt heterogene connectiviteit en database-integratie mogelijk. Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft kantoren in Silicon Valley en Londen. Striva ontwikkelt software waarmee complexe database-integratie problemen opgelost kunnen worden. Deze software wordt gebruikt door een aantal vooraanstaande software en hardware leveranciers. Striva's technologie is de eerste infrastructuur oplossing die toegang tot oude legacy systemen combineert met een eenvoudig te implementeren en te gebruiken agent technologie. Hiermee kunnen grote bedrijven in nieuwe technologie investeren terwijl ze hun bestaande database-infrastructuur kunnen handhaven. Klanten van Striva zijn onder andere AAA, Alcatel, Chase Manhattan Corporation, Lockheed Martin, Nortel Networks, WestLB en Xerox Corporation. Voor meer informatie, bel: +44 1895 876 117 of zie de Striva website www.striva.com.

Informatica
Informatica levert analytische eBusiness software die organisaties in staat stelt om met behulp van strategische informatie concurrentievoordeel te behalen. Meer dan 1.200 bedrijven wereldwijd, inclusief de helft van de Fortune 100-bedrijven, gebruiken dagelijks Informatica's Insight Network om bedrijfskritische informatie te integreren, analyseren en personaliseren. Hierdoor kunnen de bedrijfsresultaten en het reactievermogen van de hele waardeketen verbeterd worden. De Informatica producten bestaan uit analytische applicaties, een krachtig data-integratieplatform, ondersteunende diensten en partnerovereenkomsten. Wereldwijde klanten van Informatica zijn onder andere: 3Com, AMD, American Airlines, BMW, Boeing, Borders Group, Chevron, Cisco, CNET, Deutsche Bank, eBay, General Electric, Hewlett-Packard, Merck, Merrill Lynch, MetLife, Motorola, Philips, Polo Ralph Lauren, Sprint en UBS. Meer informatie over Informatica vindt u op de websites www.informaticanederland.nl en www.informatica.com.

# # #

Voor meer informatie:
Ezra van Tiel
Applied Communications
T: 31 (0)20 531 3738
E: (ezra@appliedcom.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie