Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

The Vision Web Markets kiest mySAP Enterprise Buyer

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

The Vision Web Markets kiest mySAP Enterprise Buyer als basis voor 'hosted' marktplaatsen

Eerste implementatie 'Fresh' gericht op bedrijven in de koel/vers sector

's Hertogenbosch , 27 juni 2001 - The Vision Web Markets (www.tvwmarkets.nl) biedt digitale marktplaatsen aan, met de nadruk op het faciliteren van de handel tussen partijen in specifieke branches. Dit gebeurt in een volledig 'gehoste' omgeving op basis van mySAP Enterprise Buyer 2.0. In het branchegerichte concept van The Vision Web Markets worden volledige bedrijfsprocessen ingericht en kunnen partijen zonder eigen initiële investeringen aan de marktplaats deelnemen. Alle noodzakelijke transacties worden via de marktplaats afgehandeld.

Arnoud van der Reest, directeur en medeoprichter van The Vision Web Markets: "De keuze om met SAPMarkets een Partnership overeenkomst te ondertekenen is eigenlijk eenvoudig. The Vision Web beschikt over meer dan honderd SAP-consultants en dus ook veel SAP-klanten. Er is een grote hoeveelheid kennis binnen onze onderneming die we kunnen inzetten. Als we naar de markt kijken is SAP een sterke speler en een gevestigd bedrijf. Bovendien heeft SAPMarkets wereldwijd de meeste marktplaatsen live en heeft als enige de technologie in huis om werkelijke collaboration mogelijk te maken. In een nieuwe markt zoals die van e-marktplaatsen is dat een groot voordeel."

De eerste toepassing van dit concept heet Fresh, een van de eerste hosted omgevingen in Nederland op basis van mySAP Enterprise Buyer 2.0. Fresh is een digitale marktplaats voor producenten en afnemers van koel/versproducten en hun toeleveranciers, gericht op de inkoop en verkoop van goederen en diensten zoals primaire grondstoffen en eindproducten, verpakkingsmaterialen, uitzendkrachten, materialen voor onderhoud, reizen, werkkleding e.d. De eerste grote partij die gebruikmaakt van Fresh is Uniekaas, die via deze marktplaats wil communiceren met de toeleveranciers.

Toeleveranciers krijgen de mogelijkheid via Fresh om hun eigen productcatalogus geschikt te maken voor e-procurement zodat zij kosten kunnen besparen en de marges kunnen verbeteren. Tot nu toe vinden de meeste koppelingen met leveranciers plaats via EDI, wat lastig te onderhouden, weinig flexibel en kostbaar is en daarom bijvoorbeeld niet geschikt voor snelle productinnovaties. Leveranciers kunnen nu echter direct en tegen lage kosten profiteren van de voordelen van de digitale marktplaats.

Uniekaas gaat gefaseerd gebruikmaken van Fresh. De eerste stap is het elektronisch inkopen bij leveranciers zoals Kappa (verpakkingen) of Sema (etiketten) en het realiseren van aanwezigheid op Internet (www.uniekaas.nl). De volgende fase is het geven van bestelmogelijkheden via het net aan de afnemers. Het geheel wordt ondersteund door de e-procurementfaciliteiten van mySAP Enterprise Buyer. Voor de toeleveranciers geldt dat eerst de catalogus via Fresh op het Internet wordt gezet en orders per fax, e-mail of EDI-bericht worden ontvangen. Vervolgens komt er een mogelijkheid om in Fresh in te loggen om de eigen orders te volgen. De laatste stap is het integreren van deze ordergegevens in de eigen ICT-omgeving.

Binnen haar 'hosted' concept ziet The Vision Web Markets een belangrijke rol weggelegd voor een grote partij, die het voortouw kan nemen en de toeleveranciers kan stimuleren om hun eigen catalogus op het net te zetten. Door deze elektronische catalogus kan de inkoop worden vereenvoudigd en versneld. De volgende stap is het daadwerkelijk integreren van deze toeleveranciers, gevolgd door het integreren van de afnemers. Gelijktijdig zal de uitbreiding moeten plaatsvinden van een grote partij naar een grotere groep partijen. Het uiteindelijke resultaat is een gemeenschap waarin naast de e-commerce activiteiten ook diensten, productontwikkeling en het verder ondersteunen van de elektronische onderneming mogelijk wordt gemaakt.

Over mySAP.com
mySAP.com - samengesteld uit business-to-business marktplaatsen, op rollen gebaseerde portals, bedrijfsapplicaties en services voor applicatiehosting - stelt klanten in staat om snel een e-business omgeving te creëren.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 13.500 bedrijven verspreid over meer dan 100 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 30.000. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2000 een omzet van EUR 6,27 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.

Over The Vision Web Markets
The Vision Web Markets maakt deel uit van The Vision Web, een netwerk van gespecialiseerde bedrijven die ondernemend opereren rond actuele markt thema's.

Voor meer informatie:
SAP Nederland B.V.
Karin Venverloo
Telefoon: 073 - 64 57 537
e-mail: (karin.venverloo@sap.com)

Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Robert de Moll
Telefoon: 023 - 56 28 208
e-mail: (robertdm@monogram.nl)

The Vision Web Markets
Etienne Vollebregt
Telefoon: 06 50683239
e-mail: (etienne.vollebregt@tvwmarkets.nl)

SAP en mySAP.com zijn gedeponeerde handelsmerken van SAP AG. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie