Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huisvesting Universiteitsbibliotheek Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Huisvesting Universiteitsbibliotheek

Huisvesting Universiteitsbibliotheek

Het college van B&W heeft ingestemd met de nieuwe raadsvoordracht over de huisvesting van de Universiteitsbibliotheek (UB) en de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het college concludeert dat de Algemene Bibliotheek aan het Singel gehuisvest kan blijven. Op het Binnengasthuisterrein wordt alleen de Faculteitsbibliotheek gehuisvest.

Hiermee kan de sociale woningbouw op het Binnengasthuisterrein worden gehandhaafd. Wel staat de sloop van de voormalige Theaterschool en het Zusterhuis en daarmee een aantal van de HAT-eenheden aan de Kloveniersburgwal nog ter discussie. Uit de verdere stedenbouwkundig-architectonische uitwerking moet blijken wat noodzakelijk is. Het college wil dit proces laten begeleiden en toetsen door een kwaliteitsteam van deskundigen.

Op 22 november en 6 december 2000 zijn twee stedenbouwkundige modellen voor de inpassing van de UB en de Faculteit op het Binnengasthuisterrein aan de raadscommissie voorgelegd. Kort voor de vergadering van 6 december werd bekend dat ABN-AMRO bereid was om het pand aan de Vijzelstraat 32 te verkopen. De raadscommissie vroeg hierop om een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden om hier de UB en de Faculteit te huisvesten.

Uit het haalbaarheidsonderzoek bleek dat het alleen mogelijk was om hier de UB te huisvesten als onder de keurtuinen achter het pand en onder een gedeelte van de Keizersgracht kelders zouden komen. Een combinatie van UB en Faculteit bleek niet mogelijk. De UvA liet hierop weten vast te willen houden aan deze combinatie en wees daarom het pand van ABN-AMRO af. Vervolgens gaf de UvA aan bereid te zijn de Algemene Bibliotheek te scheiden van de Faculteitsbibliotheek.

Op 29 augustus wordt de raadsvoordracht voorgelegd aan de Raadscommissie VSRG. Behandeling in de gemeenteraad is op 19 september.

Paul van Yperen-

© gemeente Amsterdam - 27-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie