Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commando-overdracht helikopterdetachement Split

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Commando-overdracht Split

Commando-overdracht helikopterdetachement Split

27-06-2001

In Split vond gisteren (26 juni) de commando-overdracht plaats over het Nederlandse helikopterdetachement dat deelneemt aan de SFOR-operatie in voormalig Joegoslavië. Luitenant-kolonel Bert Hoitink droeg tijdens een ceremonie het bevel over aan luitenant-kolonel Roel Cuppes. De grootste bijdrage van de Koninklijke Luchtmacht aan de SFOR-operatie wordt geleverd door personeel van het 300 squadron uit Soesterberg.

Ongeveer 1500 Nederlandse militairen van alle krijgsmachtdelen maken sinds 1996 deel uit van de SFOR-operatie in voormalig Joegoslavië dat toeziet op de naleving van het Dayton-vredesakkoord. SFOR heeft tot doel een actieve bijdrage te leveren aan het stabiliseren van de vrede en levert daarnaast steun aan de civiele wederopbouw in het gebied. Sinds 1 januari van dit jaar is een detachement van vijf Cougar transporthelikopters operationeel op de basis Divulje Barracks. Deze helikopters voeren transportopdrachten uit en maken bij noodgevallen vluchten ten behoeve van het Immediate Response Team. Voor dit doel staat bij het militair hospitaal in Sipovo 24 uur per dag een Cougar helikopter gereed. Eind van het jaar wordt het 300 squadron afgelost door personeel van het 298 squadron uit Soesterberg. (Foto: Peter Wiezoreck)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie