Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet erkent hogere invoeringskosten euro toe

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

27-06-2001
Kabinet erkent hogere invoeringskosten euro en kent extra faciliteit toe
MKB-Nederland is verheugd dat Minister Zalm van Financiën erkent dat de invoeringskosten van de euro in het mkb relatief hoger zijn dan in andere sectoren en hiervoor een extra fiscale faciliteit toekent. Het kabinet heeft gisteravond bij monde van Minister Zalm in een algemeen overleg met de Tweede Kamer een fiscale faciliteit in de vorm van een verruiming van de investeringsaftrek en de zelfstandigenaftrek voor 2002 toegezegd. De verruiming bedraagt totaal 60 miljoen gulden.

MKB-Nederland heeft in de afgelopen jaren veelvuldig aangedrongen op extra financiële ondersteuning van het mkb ten behoeve van de hogere invoeringskosten van de euro. Zij ziet -met vreugde- in deze extra toekenning een duidelijke bevestiging van haar standpunt. MKB-Nederland twijfelt echter of de voorgestelde verruimingen voldoende zijn. Ook ten aanzien van het gekozen instrumentarium (investeringsaftrek en zelfstandigenaftrek) heeft MKB-Nederland aarzelingen. Beter zou het zijn een eenmalige heffingskorting in te voeren voor mkb-ondernemers. Die is zichtbaarder -zorgt dus voor een beter draagvlak- en voor iedereen gelijk. Dit in tegenstelling tot de voorgestelde maatregelen.

Informatie: mr. J.G.S. Warmerdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie