Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief aane Kamer over Beleidskader financieel toezicht

Datum nieuwsfeit: 27-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Brief aan de Tweede Kamer over het Beleidskader financieel toezicht inclusief Wet fido

Een parlementair stuk bij het onderwerp Financiële functie gemeenten en provincies
27 juni 2001
De huidige vorm van toezicht op grond van de Provinciewet (Stb. 668, 1993) gaat uit van slagvaardige en volwassen provincies die zelf verantwoordelijk zijn voor een gezond financieel beleid. Hierin past een toezichthouder die provincies hun eigen verantwoordelijkheid laat, maar alert reageert op risicos die tot financiële ontsporingen zouden kunnen leiden. Volgens de geldende bepalingen behoeft de provinciale begroting geen goedkeuring meer door de toezichthouder. Repressief toezicht is dan ook regel, preventief toezicht uitzondering.
De provincies hebben onlangs dit beleidskader ontvangen waarin de normen, criteria en aandachtspunten van het toezicht nieuwe stijl zijn vermeld. Hierbij werd met name ingegaan op de gevolgen van de hernieuwde aandacht voor het financiële toezicht naar aanleiding van de zogenaamde Ceteco-affaire.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie