Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Sun en Getronics voor business continuity

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sun Microsystems en Getronics sluiten samenwerkingsovereenkomst voor business continuity

Amersfoort, 28 juni, 2001 - Sun Microsystems, Inc. en Getronics hebben een samenwerkingsverband afgesloten die het mogelijk maakt samen business continuity planning services te leveren die voldoen aan de eisen van Sun's klanten. Hierdoor kunnen de twee bedrijven een uitgebreide reeks recovery-mogelijkheden bieden aan bedrijven die Sun enterprise servers gebruiken in heterogene omgevingen. De dienst is vooral gericht op bedrijven die bedrijfskritische applicaties gebruiken op enterprise niveau.

Planning essentieel voor post-disaster recovery
Vooruit plannen is essentieel voor een succesvolle recovery. Wanneer mission-critical applicaties op enterprise niveau verstoord worden, kan dat een grote impact hebben op het hele bedrijf. "Veel van onze klanten bouwen grote, gedistribueerde IT-infrastructuren ter ondersteuning van hun mission-critical processen. Bescherming van die complexe data is cruciaal," zegt Frits Felix, General Manager Sun Professional Services. "Door de samenwerking met Getronics, marktleider op het gebied van business continuity services, kunnen we end-to-end recovery services bieden die voldoen aan de high-end availability-eisen van onze klanten."

Volgens Vincent van der Bie, directeur van de Business Unit 'Business Continuity' van Getronics, was Sun's groeiende dominantie in de enterprise markt een goede reden voor Getronics om deze samenwerking aan te gaan. "Als leider in network computing en intelligente storage, speelt Sun een belangrijke rol in het ontwikkelen van recovery plannen", zegt hij. "Sun's kennis van de technische vereisten in combinatie met onze expertise op het gebied van continuity planning en bedrijfsprocessen, bieden een sterk geïntegreerde oplossing voor de recovery van mission-critical applicaties."

Getronics is een toonaangevend leverancier van recovery diensten voor Sun servers en was in Nederland de eerste die deze diensten bood voor Sun's Enterprise 10000 server. De aangekondigde samenwerking biedt een veelomvattende business recovery-strategie voor klanten die kritische bedrijfsoperaties willen herstellen wanneer er een storing is geweest die van invloed is op het gehele systeem. De samenwerking voorziet in een service die business continuity en IT-expertise met elkaar combineert. Zo is het mogelijk een analyse te maken van de kritische bedrijfsfuncties van een bedrijf, te bepalen wat de onderliggende IT-aspecten en vereisten zijn, kan er een recovery-strategie en -plan ontworpen worden en kan een bedrijf een test- en evaluatieprogramma opzetten.

Beschikbaarheid
De business continuity service wordt in Nederland en de overige Benelux-landen aangeboden. Het Project Bureau Sun Professional Services (telefoon: +31-(0)33-4515335) en Getronics (telefoon: +31-(0)320-266266) bieden meer informatie.

Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun heeft in 2000 een jaaromzet van 19,2 miljard U$ gerealiseerd en is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: sun.com.

Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en 'The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en onder licentie gebruikt, en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

Over Getronics
Met meer dan 30,000 medewerkers in 35 landen, is Getronics een van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT) . Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie-investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs (GTN). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op www.getronics.com.

Voor meer informatie:
Sun Microsystems
Jeanette Verstappen
033 - 45 15 000
(jeanette.verstappen@holland.sun.com)

Business Continuity
Birgit S. Koopman
0320 266 325
(birgit.koopman@getronics.com)
Whizpr
Ward van Beek
0317-410 483
sun@whizpr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie