Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tele2 ziet uitspraak Opta als stap in goede richting

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht: voor onmiddellijke publicatie

Datum: donderdag 28 juni 2001

Tele2 ziet uitspraak Opta als stap in goede richting

De alternatieve telecomaanbieder Tele2 ziet de uitspraak van 'telecomwaakhond' Opta dat KPN Telecom haar vaste tarieven per 15 augustus aan moet passen als een belangrijke stap in de goede richting. Tele2 hoopt dat dit de eerste van meerdere Opta-maatregelen is die het concurrentievermogen van alternatieve telecomaanbieders zullen vergroten.

,,Dit is uitstekend nieuws voor de Nederlandse consument en een belangrijke stap richting een vrije telecommarkt. Tele2 steunt de Opta dan ook in haar pogingen om dit te realiseren. Te vaak verzanden de Opta-initiatieven echter in een juridische strijd met KPN, waarbij het de Opta vaak eenvoudigweg aan mankracht lijkt te ontbreken om de zaak tot een goed einde te brengen. We zijn dus bijzonder blij met deze uitspraak, maar hebben er wel anderhalf jaar op moeten wachten. We hopen dan ook van harte dat dit in de toekomst sneller gaat", aldus woordvoerder Ivo Tempelman van Tele2.

Als gevolg van de uitspraak moet KPN per 15 augustus haar tarieven voor lokaal bellen verhogen, terwijl het de prijs die het aan Tele2 doorberekent voor het gebruik van het KPN-netwerk moet verlagen. Dit betekent dat de concurrentiekracht van Tele2 toeneemt. ,,Tele2 gaat bekijken of er genoeg ruimte ontstaat om de tarieven voor onze één miljoen klanten te verlagen", aldus Tempelman.

Hij benadrukt dat KPN op veel terreinen nog steeds een monopoliepositie inneemt waardoor alternatieve aanbieders zeer moeilijk kunnen concurreren. Tempelman: ,,Doordat alternatieve telecomaanbieders op vele fronten voorlopig geen eerlijke concurrentie kunnen voeren, is hun winstgevendheid aanzienlijk lager dan die zou moeten zijn. Kleinere aanbieders als One.Tel zijn hierdoor al in ernstige financiële problemen geraakt. Ook dit toont nogmaals de noodzaak aan van een zelfstandige, daadkrachtige Opta."
---
Over Tele2:
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat lage telefoontarieven aanbiedt voor bellen via het vaste net. Sinds haar start eind 1997 is Tele2 in Nederland uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt met een marktaandeel van 15% (bijna 1.000.000 huishoudens en bedrijven).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: (wilmerh@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie