Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controle Brandveiligheid in Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Controle Brandveiligheid

Inspectie gebruiksvergunningen van start De bouwverordening van de gemeente Oegstgeest bepaalt dat panden waar tegelijkertijd veel mensen aanwezig kunnen zijn of waar mensen 's nachts verblijven (anders dan in woningen) moeten beschikken over een gebruiksvergunning. Deze vergunning heeft betrekking op brandveiligheid.

Grootscheepse inspectie
De komende weken start de brandweer met een grootscheepse inspectie van alle panden in de gemeente die gebruiksvergunningplichtig zijn. Deze panden worden gecontroleerd op brandveiligheid. Hieronder vallen onder andere horecapanden, gebouwen met een publieksfunctie, kantoorgebouwen, kinderdagverblijven, scholen, kamerverhuurbedrijven en gezondheidszorginstellingen.

Het doel van de inspecties is dat uiteindelijk alle panden in de gemeente beschikken over een gebruiksvergunning, waarmee tot uitdrukking wordt gebracht dat zij brandveilig gebruikt kunnen worden.

De gebruikers en eigenaren van deze panden worden van tevoren schriftelijk op de hoogte gesteld van de inspectie en het vervolg van de procedure. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. P.A. Bouter, ondercommandant van Brandweer Oegstgeest. Tel. Nr. 071-5191780

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie