Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-06-2001 2e persbericht 28 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Jan van de Capellelaan is woensdagavond een 61-jarige automobilist uit Eindhoven tegen een geparkeerde auto gereden. Dit gebeurde toen hij uit de richting van de Cornelis Trooststraat kwam aanrijden en zijn auto wilde parkeren. Uit onderzoek bleek dat de man een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,9 aan. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.


- Op de Hoogstraat is woensdagavond rond 23.55 uur een 57-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt toen hij onder invloed van alcohol reed. Zijn promillage was 0,8 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.


- Een 35-jarige man uit Den Helder is donderdag om 3.45 uur op de Nieuwe Fellenoord betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim
1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man beroofd van gsm
Een 28-jarige Eindhovenaar is donderdag rond 8.45 uur op het Winkelcentrum Woensel beroofd van zijn gsm. Hij liep in een gangetje tussen het parkeerterrein aan de Genovevalaan en het plein bij C&A. Hij had juist met zijn gsm gebeld toen twee jongens op een bromfiets hem benaderden. Een van hen pakte hem om zijn nek en bedreigde hem met een mes. Hij pakte hem de gsm af, die hij nog in zijn hand had. Daarmee verdwenen de twee jongens in de richting van de Diekirchlaan.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na aanrijding Bij een aanrijding tussen een bromfietster en een personenauto, donderdag om 12.10 uur op de kruising Noordzeelaan Lauwerszeeweg is de automobilist doorgereden. De bromfietster, een 18-jarig meisje uit Eindhoven reed vanuit de Lauwerszeeweg de Noordzeelaan op. Een blauwe personenauto kwam van links en gaf geen voorrang. De bromfietster reed tegen de zijkant van de auto en viel. De auto reed verder. Het meisje is met onbekende verwondingen naar het Diaconessenhuis gebracht. De politie vraagt getuigen.

Helmond: Bierdrinkers op de bon
Op de Bindersestraat zijn donderdag om 14.15 uur een 43-jarige Helmonder en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij dronken op de openbare weg bier. Op het bureau kregen zij een bekeuring, waarna zij weer de straat op konden.

Son: Aanhanger gestolen
Vanaf een parkeerterrein op het Meubelplein op Ekkersrijt is woensdag tussen 11.00 en 13.30 uur een metaalkleurige aanhanger gestolen. De waarde is ongeveer fl 1.500,=.

Someren: Overstekend kind aangereden
Op een oversteekplaats bij een school aan de Laan ten Roode is donderdag om 13.10 uur een 5-jarig jongetje uit Someren aangereden. Terwijl iedereen op het trottoir stond te wachten om over te steken liep het kind plotseling de weg over. Een verkeersbrigadier wilde het kind aanspreken maar hij rende weer terug. Een 40-jarige automobiliste uit Someren kon ondanks krachtig remmen het kind niet meer ontwijken en reed het aan. Het kind is voor onderzoek naar het Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. Voor zover bekend had het enkel schaafwonden.

Heeze: Verdachten van gewapende overval aangehouden Op het politiebureau in Maarheeze is woensdagmiddag een 35-jarige man uit Budel aangehouden. Een tweede verdachte, een 31-jarige man, is woensdagochtend in zijn woning in Weert aangehouden. Beiden worden verdacht van het plegen van een gewapende overval bij een bedrijf aan de Heipoldersstraat op 22 juni jongstleden. Hierbij werd een 49-jarige medewerker door twee mannen overvallen. De daders drongen het kantoorgedeelte van het bedrijf binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld van de medewerker. Ze zijn vervolgens met de buit gevlucht. De bij de overval gebruikte vluchtauto en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Mierlo: Inbraak in winkel
Donderdag om 1.20 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Margrietstraat. Er is een ruit naast de toegangsdeur ingeslagen. Binnen zijn het kopieerapparaat en een speeltoestel opengebroken. De geldbakjes van beide apparaten zijn geleegd. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend.

Duizel: Sigaren weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Wolverstraat zijn in de nacht van woensdag op donderdag 100 doosjes sigaren gestolen. Er is een ruit vernield en via het ontstane gat konden de doosjes weggenomen worden. De waarde is ruim fl. 800,=.

Valkenswaard: Autos gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Valkenswaard twee autos gestolen. Op de Eindhovenseweg is een grijze Fiat Uno met het kenteken FB-SB-25 gestolen en vanaf de Nieuwe Waalreseweg verdween een groene Mercedes Benz met het kenteken XK-28-YY.

Valkenswaard: Gereedschap weg bij inbraak
Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Zandbergstraat is woensdagmiddag gereedschap gestolen. Van de garage is een deur opengebroken. De bewoner mist twee freesmachines, een cirkelzaag en een schuurmachine.

Veldhoven: Uitgebeld
Donderdag rond 10.45 uur liep een 19-jarige man uit Duizel op de Pleintjes te bellen met zijn gsm. Plotseling pakte een voorbijrijdende fietser hem het toestel uit zijn hand en reed er mee weg. De gsm is fl. 1000,= waard. De dader was ongeveer 16 jaar oud, droeg een rode baseballpet, een witte trui met capuchon en een zogenaamde skatebroek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie