Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NS onderzoekt wijziging dienstregeling

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

NS onderzoekt wijziging dienstregeling
28 juni 2001
NS overweegt de mogelijkheid om in een afgebakende periode tijdens de zomervakantie de dienstregeling op een aantal trajecten tijdelijk te wijzigen. De reden is dat het tekort aan personeel en materieel te vaak tot gevolg heeft dat op willekeurige momenten treinen uitvallen, waardoor reizigers onaangenaam worden verrast en vertragingen oplopen. Door bepaalde treinen dagelijks gepland uit de dienst te nemen wordt voor de reizigers duidelijkheid gecreëerd en worden nadelige gevolgen beperkt. NS verwacht volgende week een definitieve beslissing te nemen over de aanpassingen.

Al sinds het najaar van 2000 staat de dienstuitvoering bij NS onder druk door een tekort aan treinen en aan rijdend personeel. Het personeelstekort speelt vooral in de Randstad. Ondanks een groot aantal maatregelen zoals tijdelijke overplaatsing van personeel naar plaatsen waar het tekort het grootst is en intensieve wervingscampagnes die vele honderden nieuwe medewerkers hebben opgeleverd, zijn er nog steeds tekorten. Er wordt veel overgewerkt en mede daardoor blijft het ziekteverzuim hoog.
Tekorten

Door de tekorten valt een dagelijks wisselende hoeveelheid treinen uit. Dit geeft onaangename verrassingen voor de reizigers, die onverwacht op een volgende trein moeten wachten. NS vindt het niet verantwoord deze situatie de komende tijd te laten voortbestaan. Daarom wordt onderzocht in hoeverre het mogelijk is de onduidelijkheid en hinder voor de reizigers te beperken door in de minder drukke zomervakantieperiode op een aantal lijnen in de Randstad, waar de treinen vaak ieder kwartier of nog vaker rijden, het aantal treinen tijdelijk te verminderen. Vanzelfsprekend zal een tijdelijke dienstregeling tijdig bekend gemaakt worden, zodat reizigers vooraf rekening kunnen houden met de aangepaste vertrektijden. Het onderzoek betreft hoofdzakelijk stoptreinen, op een beperkt aantal lijnen in de Randstad. Een beslissing over de gedachte maatregelen wordt in de loop van volgende week verwacht, waarna meer bijzonderheden bekend gemaakt zullen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie