Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereld Natuur Fonds en Efteling gaan samenwerken

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 03 JULI 2001

WNF en Efteling werken samen aan nieuwe attractie

Het Wereld Natuur Fonds werkt samen met de Efteling aan een attractie die in 2002 geopend zal worden in het Kaatsheuvelse attractiepark. Het is voor het eerst dat een natuurbeschermingsorganisatie op een dergelijke manier in contact wil komen met het publiek en het op een aansprekende manier gaat informeren over het belang van wereldwijde natuurbescherming.

Het Wereld Natuur Fonds slaat met deze samenwerking een nieuwe weg in als het gaat om contacten met het publiek. Directeur Hans Voortman: "Wij willen ons werk en activiteiten dicht bij de Nederlandse bevolking brengen door ze een unieke ervaring te bieden. De Efteling is met haar drie miljoen bezoekers per jaar bij uitstek de plek om dat contact te leggen, om mensen op een verrassende, vernieuwende en interactieve manier kennis te laten maken met wereldwijde natuurbescherming".

Uitstraling
Ook de Efteling is bijzonder verheugd met de nieuwe partner. Directievoorzitter Ronald van der Zijl: "Niet alleen hebben we er straks een aansprekende attractie bij, we doen dat ook nog eens met een partij die past bij onze uitstraling. Wij zijn in eerste instantie een park en hebben natuur sinds de oprichting hoog in ons vaandel staan". Naast deze attractie opent de Efteling in haar 50ste jubileumjaar ook een theater met 1.200 zitplaatsen.

De attractie is voor alle leeftijden en zal de werktitel PandaDroom krijgen. Het gebouw krijgt een zo natuurlijk mogelijke uitstraling, waarbij optimaal gebruik gemaakt zal worden van het bestaande groen. In PandaDroom zullen bezoekers op een verrassende wijze rondgeleid worden door verschillende natuurgebieden op aarde.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie