Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname PBC Dopheide GmbH door Aalberts Industries

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Bron: Aalberts Industries
Zoek soortgelijke berichten
Aalberts Industries

Aalberts Industries breidt Europees netwerk oppervlaktebehandeling verder uit

Aalberts Industries N.V., genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs, heeft met de aandeelhouders van het in Duitsland gevestigde PBC Dopheide GmbH overeenstemming bereikt over de overname van de meerderheid van de aandelen. PBC Dopheide GmbH zal, met behoud van de zelfstandigheid, deel gaan uitmaken van de AHC-groep, waarbinnen Aalberts Industries al haar activiteiten op het gebied van oppervlaktebehandelingen heeft gebundeld.

Met een omzet van circa EUR 11 miljoen en 130 medewerkers is PBC een van de vooraanstaande Europese ondernemingen op het gebied van industriële coatings. PBC heeft zich met name ontwikkeld tot specialist op het gebied van hoogwaardige technische lakprocessen voor vitale onderdelen voor de automobiel-, de elektrotechnische- en de kunststofverwerkende industrie. De unieke technologie van PBC wordt beschermd door patenten.

Met de overname van PBC wordt niet alleen het netwerk van AHC-servicecentra uitgebreid, tevens wordt een aantal complementaire processen toegevoegd dat ook binnen andere centra in het netwerk kan worden ingezet.

De overname past binnen de strategie van Aalberts Industries om in het kader van haar Industrial Services-activiteiten een Europees netwerk op te bouwen van servicecentra voor materiaalveredeling (oppervlakte- en warmtebehandeling). In het totaal omvat het netwerk inmiddels meer dan 40 centra voor oppervlakte- en warmtebehandeling in Europa en de USA.

De overname zal worden gefinancierd uit eigen middelen en bijdragen aan de groei van de winst per aandeel in 2001. De cijfers van PBC zullen per 1 januari 2001 in de consolidatie worden opgenomen.

Langbroek, 28 juni 2001


Contactpersoon: J. Aalberts
Aalberts Industries N.V.
Tel. 0343-565080

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie