Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Collectie handschriften van Koninklijke Bibliotheek online

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke bibliotheek

Middeleeuwse handschriften van de KB online

De Koninklijke Bibliotheek heeft alle afbeeldingen uit haar rijke collectie middeleeuwse geïllustreerde handschriften via internet toegankelijk gemaakt. Op de Engelstalige website Medieval Illuminated Manuscripts (www.kb.nl/manuscripts) worden bijna 8.000 unieke afbeeldingen uit 328 middeleeuwse handschriften beschreven. De afbeeldingen zijn doorzoekbaar met behulp van Iconclass, een classificatiesysteem dat inmiddels wereldwijd wordt gebruikt om afbeeldingen te beschrijven en vindbaar te maken. De website is ontwikkeld met behulp van een subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en een eigen bijdrage van de KB.

Van de vreemde wezens die Baudolino in de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie