Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medezeggenschap personeel primair onderwijs verbeterd

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAO PRIMAIR ONDERWIJS:
MEDEZEGGENSCHAP PERSONEEL VERBETERD

Zoetermeer, 28 juni 2001

Betere faciliteiten voor personeel in medezeggenschapsorganen. Betere voorwaarden voor goed personeelsbeleid. Dat zijn belangrijke verbeteringen voor het onderwijspersoneel in de cao voor het primair onderwijs die vanochtend door werkgevers en werknemers is getekend. De Onderwijsbond CNV beschouwt deze cao als een belangrijke stap op weg naar modernere arbeidsvoorwaarden.

Zo zullen personeelsleden in medezeggenschapsorganen meer tijd krijgen om hun werkzaamheden te verrichten. Deze werkzaamheden hoeven ook niet allemaal meer in de avonduren en buiten schooltijden verricht te worden; het is nu mogelijk ook overdag tijdens lestijd tijd vrij te maken. De Onderwijsbond CNV acht dit een belangrijke verbetering. In de praktijk bleek vaak dat men wel over de school als een professionele organisatie sprak, met steeds meer bevoegdheden. Maar de faciliteiten voor onderwijspersoneel om zich goed voor te bereiden op en bezig te houden met medezeggenschap bleven onder de maat. De Onderwijsbond CNV is blij met deze verbetering, maar beschouwt het nog als een eerste stap.
Verder zijn belangrijke verbeteringen bereikt op het gebied van het personeelsbeleid. Zo is bepaald dat nu jaarlijks met het personeel functioneringsgesprekken gevoerd worden en ook dat er voor elk personeelslid een 'persoonlijk ontwikkelingsplan' wordt opgesteld, waarin afspraken over faciliteiten voor scholing en ontwikkeling worden vastgelegd. Daarmee wordt de positie van personeel om greep te krijgen op hun eigen professionalisering versterkt. De cao treedt op 1 augustus in werking en heeft een looptijd van 1 jaar. Het betreft hier een cao met werkgevers in het openbaar en bijzonder onderwijs en betreft alleen een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden. Over de primaire en een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden voeren de bonden nog rechtstreeks overleg met het ministerie.Voor nadere informatie Kees van Kortenhof :

06 53 20 47 36
(079 320 20 40 werk

020 679 02 89 prive

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie