Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: vrouw vermist

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Wie kent deze vrouw?
28-6-2001. Vorige week woensdag liep deze vrouw een politiebureau binnen. Zij spreekt niet en is vermoedelijk zwakbegaafd. Ze heeft de volgende kenmerken:

leeftijd 50-60 jaar
lengte 1 meter 65
normaal postuur
Slavisch uiterlijk
bruine ogen
roodbruin geverfd haar
goedverzorgde kleding met ingestreken wasmerknummer 967 bovengebit heeft een uit zes voortanden bestaande brug Weet u wie de vrouw op de foto is, belt u dan met het wijkteam Koninginneweg, telefoon (020) 559 45 86.

Maandag besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. De identiteit van de vrouw is echter nog niet achterhaald. Zij verblijft nu op een opvangadres.Hennepplantage Lutmastraat
27-6-2001. In een woning aan de Lutmastraat heeft de politie gistermiddag een hennepplantage opgerold. De agenten namen 348 hennepplanten, warmtelampen, filters en andere kweekapparatuur in beslag. Verder bleek er ook illegaal stroom te worden afgetapt. Op het moment van de controle was er niemand in de woning aanwezig.Hardrijders Prins Hendrikkade
28-6-2001. Gistermiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Prins Hendrikkade. Voor de controle werd de laserapparatuur ingezet. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 28 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 kilometer per uur. Op de Prins Hendrikkade geldt een maximumsnelheid van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.Fietsers op de bon
28-6-2001. Politieagenten hebben gistermiddag opgetreden tegen fietsers die in een voetgangersgebied reden. In totaal werden 34 fietsers op de bon gezet. Drie bestuurders werden gearresteerd. Twee van hen gaven een valse naam op en de derde persoon stond gesignaleerd. Hij had nog 14 dagen gevangenisstraf tegoed.Gordelcontrole Hagedoornplein
28-6-2001. Gisteravond hield de politie een autogordelcontrole op het Hagedoornplein. De agenten zetten 24 bestuurders op de bon die hun gordel niet droegen. De overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.


Overleden na aanrijding
28-6-2001. Bij een aanrijding op de Wiegerbruinlaan in Uithoorn is gistermiddag een 88-jarige inwoonster van Uithoorn om het leven gekomen. Het slachtoffer werd tijdens het oversteken aangereden door de bestuurder van een brommer. De 17-jarige bestuurder van de brommer negeerde hierbij vermoedelijk een rood verkeerslicht.Gewapende overvallen
28-6-2001. Twee gewapende mannen hebben gistermiddag een groothandel in mode aan het Koningin Wilhelminaplein overvallen. Het duo bedreigde twee personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de overvallers uit een geldkistje een onbekend geldbedrag hadden weggenomen, gingen ze er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.

Bakkerij
Op de Bos en Lommerweg werd vanmorgen het personeel van een bakkerij het slachtoffer van een gewapende overval. Drie gemaskerde mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Vervolgens ging het trio er vandoor met een klein bedrag aan wisselgeld. Ook hier raakte niemand gewond.
Korps sponsort rijbewijs
28-6-2001. Het bezit van het autorijbewijs (rijbewijs B) is een eis om als aspirant te kunnen worden aangesteld. De aspirant die nog niet over het rijbewijs B beschikt, moet dit binnen twee jaar na aanstelling hebben gehaald. Om de aspirant in deze les- en examenkosten tegemoet te komen, biedt de politie Amsterdam-Amstelland een tegemoetkoming in de les- en examenkosten van maximaal f 1.500 per jaar. Deze tegemoetkoming wordt ook verstrekt voor het behalen van het rijbewijs A (motorrijbewijs).

Lees meer over arbeidsvoorwaarden bij de politie Amsterdam-AmstellandInbreker gearresteerd
27-6-2001. Gistermiddag arresteerde de politie een 28-jarige man die kort daarvoor had ingebroken in een woning aan de Vasco Da Gamastraat. Omwonenden alarmeerden de politie. Zij zagen de man vanaf het balkon de tuin invluchten. Hier werd de verdachte door de politie ingerekend. Op het moment van zijn arrestatie was de man in het bezit van een tas die hij uit de woning had weggenomen. De verdachte is ingesloten aan een politiebureau.Auto rijdt terras op
27-6-2001. Gisteravond zijn vier gewonden gevallen bij een ongeval op een caféterras aan de Willemsparkweg. Vier van hen werden naar ziekenhuizen overgebracht, maar zijn in de loop van de nacht naar huis gestuurd. Over hun verdere medische behandeling is op dit moment niets bekend.

Rond 21.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Diemen met een Duitse huurauto het terras op van een café op de hoek van de Willemsparkweg met de Jacob 0brechtstraat. De man had naar de Ongevallendienst van de Verkeerspolitie later berekende een snelheid die tussen de 60 en 80 kilometer per uur lag. De weg vertoonde bovendien geen remsporen.

Meer lezen...


Man doodgeschoten
18-06-01. Zaterdagavond rond half tien vond een dodelijk schietincident plaats in de van Beuningenstraat. Het slachtoffer is een 25-jarige Amsterdammer. Hij werd aangetroffen in de buurt van zijn geparkeerde auto. Na het schietincident zijn er meerdere mannen weggelopen in de richting van de Groen van Prinstererstraat. Alhoewel het motief in deze zaak nog niet duidelijk is, denkt de recherche vooralsnog niet aan een liquidatie. Getuigen wordt verzocht zich te telefonisch te melden op nummer (020) 559 38 20.Kijkje in digitale politiecel
30-5-2001. Als eerste korps in Nederland opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van haar cellenhuis voor het publiek. In virtuele zin, welteverstaan. De special In de bak, te vinden op deze website, biedt de bezoeker letterlijk de mogelijkheid om rond te kijken in het cellenhuis van het hoofdbureau. Op 360-gradenfotos zijn de gangen, de security desk en verschillende cellen te zien.

De virtuele rondleiding maakt deel uit van een special over arrestantenzorg. Daarin komen onderwerpen aan bod als: wie belanden er in een politiecel en waarom? Hoe ziet zon cel eruit? Wat komt er allemaal kijken bij de beveiliging en verzorging van arrestanten? Hoe lang blijven zij in de cel? Ook is er informatie voor mensen die als arrestantenverzorger aan de slag willen gaan.

Klik hier om naar het digitale cellenhuis te gaan.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Dossier
Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie