Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid: man beroofd in Heerlen

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-06-2001 Persberichten district Heerlen (Rkey; 14.30 u) Donderdag, 28 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en avond radarsnelheidscontroles gehouden op de Caumerweg, op de Heesbergstraat en op de Molenberglaan in Heerlen. Daarbij werden totaal 2.800 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 285 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) hebben overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km p/u.

Heerlen; beroofd
Een 27-jarige man uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer liep afgelopen woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur op de Promenade in Heerlen toen een drietal onbekende mannen hem onverhoeds vastgrepen en hem beroofden van zijn halsketting, zijn armband en een geldbedrag van tweehonderd gulden. Daarbij werd het slachtoffer, die bij de beroving ten val was geraakt, ook nog geschopt. Het drietal is met de buit er vandoor gerend in de richting van t Loon. De politie stelt een nader onderzoek in. Ook een 32-jarige man uit Landgraaf heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Twee onbekende mannen en een vrouw maakten het slachtoffer afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks middernacht, op de Stationsstraat in Heerlen onder bedreiging met een vuurwapen dat een van hen bij zich had, zijn geld (fl. 450,-) afhandig. Met de buit is het drietal weggelopen waarna het slachtoffer bij de politie aangifte deed. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; fikse boete
De politie heeft gisteren een 47-jarige man uit Heerlen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 550,-. Personeel van een drogisterij aan de Saroleastraat in Heerlen betrapte de Heerlenaar woensdagmiddag bij diefstal van een cd (ter waarde van ongeveer een tientje). Blek dat de verdachte ook nog een tweetal bolletjes met vermoedelijk heroine bij zich had. Die heeft de politie inbeslaggenomen. De Heerlenaar heeft de boete meteen betaald.

Brunssum; beledigd
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een 36-jarige automobilist uit Hoensbroek in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 500,-.De man wordt ervan verdacht die middag op de Prins Hendriklaan in Brunssum een belediging te hebben geuit tegen een politie-agent. De agent, bezig met een verkeerscontrole was bezig de verdachte te bekeuren vanwege het feit dat hij vereiste voertuigpapieren niet bij zich had. Vermoedelijk dat een en ander de verdachte wat te lang duurde waarop hij de belediging uitte in de richting van de politie-agent. Die hield hem in verband met de belediging aan en bracht hem voor nader onderzoek over naar het politiebureau. De Hoensbroekenaar heeft de bekeuring betaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie