Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Socialisten voorlopige winnaars van Albanese verkiezingen

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Wim van Velzen
Zoek soortgelijke berichten
Wim van Velzen

Persbericht drs Wim van Velzen

Voorlopige uitslag Albanese verkiezingen

Nadat de twee grootste Albanese partijen beiden aanspraak maakten op de verkiezingsoverwinning, lijkt de voorlopige uitslag van de verkiezingen van 24 juni 2001 te wijzen in de richting van een overwinning van de Socialistische partij met 46 % van de stemmen. De oppositie coalitie Union for Victory, onder andere bestaande uit de Democratic Party (PD) van voormaIig president Berisha en de New Democrat Party (PDe Re), behaalde 34% van de stemmen. De New Democratic Party scheidde zich eind vorig jaar af van de partij van Berisha en werd opgericht door Genc Pollo. De hervormingsgezinde Pollo heeft nauwe banden met de EVP Partij en wist met zijn nieuwe partij 8% van de stemmen binnen te halen.

Volgens waarnemers van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) zijn de verkiezingen eerlijk verlopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie