Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schrijfster Marjan Berk in Gemeentebibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Marjan Berk in Gemeentebibliotheek Utrecht

Op donderdagavond 28 juni vanaf 19.30 uur draagt Marjan Berk voor uit eigen werk in de Gemeentebibliotheek Utrecht aan de Oudegracht 167.

De lezing vindt plaats in het kader van de Maand van het Spannende boek. Het optreden van Marjan Berk is het laatste optreden in een reeks van drie die de Gemeentebibliotheek Utrecht en de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht organiseren in deze "spannende" maand juni.

Marjan Berk (1932) is theatermaakster, liedjesschrijfster, columniste en romanauteur. Ze is werkzaam in bijna alle literaire genres. Al in twee eerdere romans, De dag dat de mayonaise mislukte en De kracht van liefde, speelden spanning en de dood een grote rol. Het vorig jaar verschenen Als de dood (uitgeverij Contact) werd echter door de pers unaniem geprezen als een honderd procent misdaadroman. Het boek draait om Poffertje, een veertigjarige, naar vanillesuiker geurende serveerster in een poffertjesrestaurant in Amsterdam.

Ze is als de dood wanneer de twintig jaar oudere deurwaarder Nars Kielstra haar, tijdens afwezigheid van zijn vrouw, verleidt om zijn gelegenheidsminnares te worden. En terecht: een stormachtige avond in november wordt Poffertje noodlottig. Nars Kielstra op zijn beurt is als de dood dat men het lijk van Poffertje, dat hij heeft begraven in het gebied rond de Oostvaardersplassen, zal ontdekken. Is hij wel of niet de moordenaar? En wat heeft zijn vrouw, culinair journaliste Lautje, met de zaak te maken?

Op 28 juni zal Marjan Berk voordragen uit haar werk en vragen beantwoorden van het publiek. De toegang is gratis. Een folder met meer informatie is verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek. Ook op de websites van de Gemeentebibliotheek Utrecht en de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht is meer informatie te vinden over deze- en andere activiteiten

www.utrecht.nl/bibliotheek en slau.frodo.nl
Informatie:

Gemeentebibliotheek Utrecht

Mw. Kamphof

Tel. 030-2861878

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie