Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale concours hippique CHampion Gelderland

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchCHampion Gelderland: groot, groter, grootst!
Het Europees kampioenschap voor springruiters heeft het internationale concours hippique CHampion Gelderland nu al naar grote hoogte gestuwd. Na het succes van Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam op het CHIO Aken van vorige week, is op de toegangskaarten voor het EK Springen een ware stormloop ontstaan. Dubbeldam wordt, mede door zijn succes in Duitsland, als een groot kanshebber beschouwd voor de Europese titel.

Het paardensportevenement dat aanstaande donderdag 28 juni op Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem van start gaat, biedt niet alleen liefhebbers van de springsport het neusje van de zalm, ook op dressuurgebied verschijnen alle internationale topruiters in de piste. Van donderdag tot en met zondag worden meer dan tweeduizend starts gemaakt in de pistes van CHampion Gelderland. In totaal nemen 23 landen deel aan het evenement. Ook ruiters uit Japan, Argentinië, Brazilië, Amerika en Zuid-Afrika verschijnen op deze zestiende editie van CHampion Gelderland aan de start.

De tribunes rond de hoofdpiste van CHampion Gelderland kunnen elfduizend bezoekers herbergen. Op de tribunes rond de twee andere wedstrijdringen van het hippisch festijn kunnen nog eens enkele duizenden toeschouwers terecht. Daarnaast is op het terrein een Country Fair ingericht met meer dan honderd standhouders. Op het zogeheten Place de lEurope serveren tien toprestaurants uit de regio Arnhem culinaire hoogstandjes.

Het stallencomplex van CHampion Gelderland biedt plaats aan ruim 350 paarden. Nieuw voor de paarden is het feit dat de stallen, die op CHampion gebruikt worden, aanzienlijk ruimer zijn dan tot dusver het geval was. Volgens showdirector Rob Jansen van CHampion Gelderland is voor de ruimere opzet gekozen omdat veel paarden van het ene concours naar het andere reizen. Volgens de eisen van de internationale paardensportbond FEI moeten de stallen 2,70 bij 2,70 meter zijn. De stallen die wij nu gebruiken, zijn drie bij drie meter. Dat biedt de paarden aanzienlijk meer bewegingsvrijheid, aldus Jansen.

Afgezien van de hippische onderdelen, heeft CHampion Gelderland ook tal van shows en demonstraties op het programma staan. In combinatie met de Country Fair en Europa Culinair, is de organisatie van het evenement ervan overtuigd dat een bezoek aan CHampion Gelderland de ideale invulling is voor een dagje uit.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie