Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie eindrapport Deltaplan Werk in Roermond

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Roermond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Roermond

Roermond, 27 juni 2001

Presentatie eindrapport Deltaplan Werk

Op donderdag 28 juni ontvangt gedeputeerde drs. J.J.M. Tindemans het eindrapport van het Deltaplan Werk.De bijeenkomst vindt plaats om 17.00 uur in het bedrijfsverzamelgebouw Centrum Werk en Inkomen, Looskade 2 in Roermond.

Het Deltaplan Werk ging in 1999 als tweejarig project van start in Roermond en had tot doel de structurele werkloosheid in deze stad aan te pakken. De resultaten van het Deltaplan zijn goed. De doelstelling om het aantal niet-werkende werkzoekenden te verlagen met 400 werd ruimschoots gehaald. In totaal is het aantal niet-werkende werkzoekenden in het bestand gedaald met bijna 900 mensen. Hiervan hadden ongeveer 600 mensen een bijstandsuitkering. Ook de resultaten van de andere doelstellingen als versterking van de regionale economie en het uitbouwen van de samenwerking met de verschillende partners op het gebied van werk en inkomen, zijn redelijk tot goed te noemen.

Het Deltaplan Werk kreeg in de afgelopen jaren een landelijke belangstelling door de aanpak waarbij de verschillende partners op het gebied van werk en uitkeringen samenwerkten. Deze partners zijn: de gemeente Roermond, arbeidsvoorziening, provincie Limburg, de uitvoeringsinstaties zoals het GAK, onderwijsinstellingen, de FNV en de werkgeversorganisatie LWV. Vanwege de naamsbekendheid besloot de gemeenteraad van Roermond afgelopen week om 'Deltaplan Werk' te blijven gebruiken bij de doorontwikkeling van de samenwerking op het gebied van werk en inkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie