Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Merendeel AOb-leden teleurgesteld over basisvorming

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ALGEMENE ONDERWIJSBOND AOB

Merendeel AOb-leden teleurgesteld over basisvorming

Utrecht, 28 juni 2001 - Eén gemeenschappelijke basisvorming is onhaalbaar, zo blijkt uit een enquête onder ruim 250 AOb-leden in het voortgezet onderwijs. Er moeten meer niveaus zijn, vindt 96 procent van de ondervraagden. De respondenten vinden het ontwikkelen van het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) belangrijker.

Leraren zijn teleurgesteld over de basisvorming, zo bleek uit de peiling van de Algemene Onderwijsbond. In een artikel in Het Onderwijsblad dat op zaterdag 30 juni verschijnt wordt uitgebreid ingegaan op de resultaten van de enquête.
Terwijl veertig procent voorstander was van invoering, onderschrijft tweederde nu de stelling 'afschaffen, die basisvorming'. Volgens 95 procent waren de randvoorwaarden onvoldoende. Bij innovaties moet in de toekomst meer aan de werkdruk worden gedaan, stelt 97 procent. Opvallend is dat er wat de AOb-leden betreft niet al te veel gesleuteld moet worden aan de basisvorming. Veel belangrijker is het nu om alle energie te stoppen in het doen slagen van de invoering van het vmbo, meent 77 procent. Vmbo-leerlingen hebben behoefte aan een eigen, meer beroepsgerichte aanpak. In de reacties tekent zich een duidelijke voorkeur af voor een basisvorming voor het vmbo en apart voor havo/vwo. Docenten vragen in de enquête expliciet om meer tijd en aandacht tijdens vernieuwingsoperaties.----

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie