Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fusie voetbalclubs Telstar en Stormvogels mag doorgaan

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Fusie tussen de voetbalclubs Telstar en Stormvogels mag doorgaan
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 28-06-2001

De amateurvoetbalvereniging Velseroorder Sport Vereniging (VSV), gevestigd te Velserbroek, heeft in een kort geding gevorderd dat de KNVB verboden wordt het fusievoornemen van de amateurvoetbalvereniging Stormvogels en de betaald voetbalorganisatie Telstar goed te keuren. Naar het oordeel van de president is de KNVB niet op basis van haar reglementen verplicht haar goedkeuring te onthouden aan het fusievoornemen van deze voetbalverenigingen.
Met het beroep op de afspraken die VSV 38 jaar geleden met Stormvogels heeft gemaakt, miskent VSV dat de omstandigheden sindsdien zodanig gewijzigd zijn, dat ernstig dient te worden betwijfeld of VSV aanspraak kan maken op ongewijzigde handhaving van die afspraken. Evenmin is er sprake van zodanige strijd met de belangen van de voetbalsport in het algemeen en die van de regio IJmond en/of VSV in het bijzonder, dat de KNVB haar goedkeuring aan de fusie dient te onthouden.
De vordering van VSV wordt afgewezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie