Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestemmingsplan voor nieuwbouw Montessorischool Zwolle

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Bestemmingsplan voor nieuwbouw
Montessorischool in inspraak Datum uitgave: 27-06-2001

Onderwerp :Onderwijs

Om de nieuwbouw van de Montessorischool aan de Energieweg in Zwolle-Zuid juridisch-planologisch te regelen, gaat het voorontwerp bestemmingsplan de inspraakprocedure in. Het betreft het bestemmingsplan Zwolle-Kerspel 1967, partiële herziening Montessorischool. De inspraak loopt van donderdag 28 juni tot en met woensdag 25 juli 2001. Het nieuwbouwplan van de Montessorischool is op 14 juni jl. aan de omwonenden gepresenteerd. Het plan maakt onderdeel uit van de driehoeksruil van drie basisscholen in Zwolle-Zuid.

De nieuwe Montessorischool aan de Energieweg gaat ruimte bieden aan dertien school-lokalen en een speellokaal. Behalve de Montessorischool komt er in het nieuwe gebouw ook ruimte voor kinderdagopvang van Catalpa en buitenschoolse opvang. Hiervoor worden acht ruimtes ingericht. Omdat ook de fietsenstalling en de parkeergelegenheid op eigen terrein moeten plaatsvinden, krijgt het gebouw twee lagen. Bij het ontwerp van het gebouw wordt rekening gehouden met de bezonning, het schoolsysteem, de invloed op de omgeving en de verkeerssituatie. Zo wordt het parkeren en het halen en brengen van kinderen geregeld op eigen terrein, waardoor de rest van de straat zo veel mogelijk wordt ontzien.

Driehoeksruil
Door de klassenverkleining in de onderbouw van het basisonderwijs, hebben de meeste scholen meer lokalen nodig. De meeste scholen in Zwolle-Zuid kunnen deze rijksmaatregel eenvoudig toepassen door tijdelijk andere maatregelen te nemen. Voor de Montessorischool aan de Zalmkolk en openbare basisschool De Octopus en katholieke basisschool De Phoenix aan de Provincieroute is dat echter niet mogelijk. De gemeenteraad heeft daarom op 20 maart 2000 besloten tot een zogenaamde driehoeksruil. De Octopus krijgt het gebouw van De Phoenix erbij, De Phoenix verhuist naar de huidige locatie van de Montessorischool en er wordt een nieuwe Montessorischool gebouwd aan de Energieweg.

Inspraak
Het voorontwerp bestemmingsplan ´Zwolle-Kerspel 1967, partiële herziening Montessorischool´ is in te zien op het stadhuis, informatiebalie, Grote Kerkplein 15, in de Gemeentewinkel, Diezerstraat 82 en op het wijkservicepunt Zwolle-Zuid, Ministerlaan 97. Na de inspraakprocedure worden de reacties behandeld in een vergadering van de commissie Ruimte, waarschijnlijk in september of oktober.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie