Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.20 uur
Dodelijke aanrijding

LEUSDEN- Op woensdagavond vond er omstreeks half negen een ernstig motorongeval plaats waarbij de twee opzittenden om het leven zijn gekomen.

Een 34-jarige motorrijder uit Woudenberg reed samen met zijn passagier, 17-jaar uit Maarsbergen, over de Lapeerseweg. Door nog onbekende oorzaak verloor de 34-jarige de macht over het stuur, kwam in de berm terecht en botste frontaal op een boom. De mannen werden vervolgens van de motor afgeslingerd en kwamen enkele meters verderop in een droogstaande sloot terecht.Omstanders begonnen direct met het reanimeren van de inmiddels bewusteloze slachtoffers.

Desondanks bezweek de 34-jarige man ter plaatse aan zijn verwondingen. De 17-jarige man werd zwaar gewond vervoerd naar het ziekenhuis waar hij enkele uren later overleed. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Meisjes raken gewond

AMERSFOORT- Op woensdagavond omstreeks negen uur raakten twee meisje van 13 en 14- jaar gewond na een brommerongeluk.

De 14-jarige had stiekem de bromfiets van haar zus gepakt om hier een stukje mee te gaan rijden. Ze haalde haar 13-jarige vriendin op en tijdens het ritje stak er op de Vreeland plotseling een hond de weg over. Het 14-jarige meisje verloor hierdoor de macht over het stuur en de Amersfoortse meisjes kwamen ten val.

Beide werden met o.a beenletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd omstreeks half drie een 43-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Ariaweg. Onderzoek wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 1.25 promille en kreeg hiervoor een boete van 700 gulden en een rijverbod van 5 uren.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd van half twaalf tot een uur verkeerscontrole gehouden op de Laan van Emiclaer. In totaal kregen 13 bestuurders een bekeuring voor o.a het rijden zonder autogordel en het niet dragen van de valhelm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie