Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten wethouder Sandra Korthuis Roze Week Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Activiteiten wethouder Sandra Korthuis Roze Week Rotterdam

Wethouder Sandra Korthuis (o.m. Emancipatiebeleid) woont in het kader van de Roze week, die vrijdag 22 juni van start gaat, diverse activiteiten bij. Op vrijdag 22 juni om 12.00 uur spreekt de wethouder een welkomstwoord tijdens de openingsdag van de eerste Europese Conferentie voor Biseksuelen, in de Remonstrantse kerk aan het Museumpark 3. Op dezelfde dag, om 15.00 uur, neemt zij zitting in het panel bij een discussiebijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis over 'homoseksualiteit in de multiculturele stad'.

Zondag 24 juni om 11.30 uur opent de wethouder 'Rotterdam danst Roze', een internationale stijldanswedstrijd voor uniparen in de Rotterdamse Schouwburg.

Eveneens in de Schouwburg vindt op maandag 26 juni het `Pink Public Space Seminar' plaats, waarbij wethouder Korthuis mee zal discussiëren over de inrichting van de openbare ruimte, gezien vanuit het standpunt van homoseksuele mensen.

In het kader van de Roze week ontvangt wethouder Korthuis op woensdag 27 juni om 15.00 uur een delegatie buitenlandse bezoekers uit o.a. Roemenië en Duitsland in het Stadhuis aan de Coolsingel.

Op vrijdag 29 juni is wethouder Korthuis van 14.00 tot 15.30 uur aanwezig bij de laatste `high tea', die Rotterdam Verkeert als bijzondere `roze' activiteit voor ouderen heeft georganiseerd in vier verzorgingshuizen. De high tea vindt plaats in de Meeuwenhof aan de Alverstraat 141. Diezelfde avond om ca. 22.30 uur beantwoordt de wethouder tijdens een praatprogramma ludieke vragen over roze Rotterdam in café Keerweer aan de Keerweer. Het programma wordt gepresenteerd door 'Anita'.

Tenslotte geeft wethouder Korthuis op zaterdag 30 juni om ca. 22.30 uur bij de afsluiting van de Roze Zaterdag het startsein voor de `All Female Party' in het WTC, Beursplein 37.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie